20.04.2024 16:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кінотеатр «Флоренція» захопили рейдери

В ніч з 22 на 23 липня 2013 року невідомі захопили приміщення кінотеатру «Флоренція» на Троєщині.

Про це повідомив депутат Олександр Бригинець.

«Щойно зі мною зв’язалися керівники кінотеатру „Флоренція“ і повідомили, що сьогодні вночі відбулося рейдерське захоплення кінотеатру: всі замки були змінені, колектив не може потрапити на робочі місця. Я терміново виїжджаю до кінотеатру», — заявив він.

Трохи пізніше з місця подій він повідомив, що перед кінотеатром  перебувають представники міліції та СБУ.

«Тут присутні представники міліції: майор і два сержанти та представник СБУ. Вони з’ясовують, яким чином працівникам кінотеатру вдалось потрапити всередину кінотеатру на робочі місця», — повідомив Бригинець.

«Майор же міліції, вочевидь, виступає адвокатом захоплювачів кінотеатру і пропонує колективу звертатися до суду», — додав він.

Нікого з керівництва міста на місці подій немає.

Пізніше він повідомив, що захоплення кінотеатру «Флоренція» — це початок реорганізації кількох муніципальних кінотеатрів у Києві.

З 8 вересня колектив кінотеатру буде звільнено, а до цього часу має йти процес передачі майна і документів.

«Але вчора ввечері несподівано, представники комісії, яка займається реорганізацією, і до якої входять працівники, що працюють в структурах КМДА, змінили в кінотеатрі замки, опломбували приміщення і не допускають співробітників кінотеатру на робочі місця. Йдеться , передусім, про бухгалтерію, адміністративну команду, директора кінотеатру», — повідомив Бригинець.

Він нагадав, що екс-мер Леонід Черновецький ще кілька років тому намагався реорганізувати кінотеатри. Суть реформи полягала в тому, що замість кількох директорів, кожен з яких відповідає за свій кінотеатр і за свій колектив, «буде один загальний директор, який стане слухняною маріонеткою в руках КМДА».

«Але я як голова комісії Київради з питань культури та опозиція в Київраді не допускали такої реорганізації, бо розуміли, що зрештою це призведе до перепрофілювання кінотеатрів в гіршому випадку, а в кращому — просто до підвищення цін на квитки, які сьогодні в муніципальних кінотеатрах залишаються порівняно не високими», — додав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-07-2013 13:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100