19.04.2024 20:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардеп Яценюка Дзензерський відсудив свій офіс у банку Бахматюка

Суд визнав недійсним іпотечний договір, укладений навесні 2008 року між Акціонерним товариством «ЦВЕК-Д» та ПАТ «Всеукраїнський акціонерний банк» Олега Бахматюка. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 24 липня 2013 року.

АТ «ЦВЕК-Д» виступило майновим поручителем фірми «Промислові Енергетичні Системи», яка у січні 2008 року уклала кредитний договір із «Всеукраїнським акціонерним банком» у розмірі $10 млн під 16,5 % річних.

До цього кредитного договору неодноразово вносилися зміни, і з 29.12.2010 усі права та обов’язки «Промислових Енергетичних Систем» перейшли до ПАТ «Веста-Дніпро».

Між тим «ЦВЕК-Д» передав банку в іпотеку комплекс будівель загальною площею 1964,9 кв м, які знаходяться у Дніпропетровську, по вул. Погребняка, 25а. Їх вартість становить 12,72 млн грн. Договір іпотеки підписав голова правління акціонерного товариства Іван Корж, який досі займає цю посаду.

Суди усіх трьох інстанцій, задовольняючи позов АТ «ЦВЕК-Д», скасували цей іпотечний договір. Це рішення мотивоване тим, що Корж не мав права передавати в іпотеку майно, балансова вартість якого складає більше 83% вартості всього майна акціонерного товариства, а ринкова вартість перевищує балансову вартість більше ніж у чотири рази.

Рішення про укладення даного іпотечного договору мало прийматися загальними зборами акціонерів АТ «ЦВЕК-Д».

У період з 2006 по 2009 роки до складу правління АТ «ЦВЕК-Д» входили Корж І.І., Титаренко С.М. і Молчанов В.С.

ТОВ «Промислові Енергетичні Системи» та ПАТ «Веста-Дніпро» входять до групи компаній «Веста», яку контролюють батько та син Віктор та Денис Дзензерські. Денис Дзензерський з грудня 2012 року є народним депутатом від ВО «Батьківщина» по квоті «Фронту змін» Арсенія Яценюка та Миколи Мартиненка.

Зауважимо, що у будівлі по вул. Погребняка, 25а, яку «ЦВЕК-Д» передавав в іпотеку, знаходиться офіс корпорації «Веста».

Нагадаємо, група Дзензерських також має стосунок до неповернення 212 млн грн. кредиту державному «Родовід Банку».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-08-2013 10:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100