28.03.2024 14:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кремль обізвав хворим українського міністра закордонних справ

Радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв переконаний, що проти входження України до Митного союзу виступають заангажовані українські чиновники та експерти, які «відпрацьовують антиросійське замовлення».

«Мільйони працівників промисловості, з якою ми співпрацюємо і яка пов'язана з Росією тисячами зв'язків, хочуть (вступу України до МС). Це ракетобудівники, суднобудівники, хіміки, металурги, і особливо селяни і виробники харчової промисловості, продукція якої ніде, крім як у Росії, не затребувана», — заявив він в інтерв'ю українській газеті «Вести».

«Не хочуть численні політологи та експерти, які протягом 20 років годуються на європейських та американських грантах. Вони на гроші замовників виконують певне політичне завдання. Крім того, за роки помаранчевого психозу з'явилося ціле покоління дипломатів і бюрократів, які за своїм ідеологічним уподобанням відпрацьовують антиросійське замовлення», — стверджує радник лідера РФ.

За його словами, «ці люди, далекі від економіки і реального життя, не знають по-справжньому історію своєї країни, відірвані від духовних традицій і, по суті, заангажовані».

«Але масштаб заангажованості, який присутній в Києві, створює ефект, що нібито Україна не хоче. Коли я слухаю міністра закордонних справ, який говорить, що вся Україна за європейський вибір, то не зрозумію, про яку країну він говорить. Адже соціологічні опитування українських соціологічних служб говорять про інше: 35% громадян віддають перевагу Європейському союзу і 40% — за Митний союз. Тому говорити, що всі, як один, хочуть, це якийсь хворобливий самообман», — заявив Глазьєв.

Він також стверджує, що опублікований минулої суботи газетою «Дзеркало тижня. Україна» текст «Про комплекс заходів щодо залучення України до євразійського інтеграційного процесу» не виходив з Кремля.

«Це не документ. Я, як радник президента Росії, можу вам сказати, що такого документа немає. Це папір, який не має офіційного статусу, за ним не були віддані жодні доручення. Таких текстів, які були опубліковані в «ДТ», ми в адміністрації президента Росії отримуємо десятки на місяць від українських і російських авторів. Це один з таких текстів. Ми просто завалені паперами такого роду. Це приватна думка деяких експертів, яку було надіслано з України, по-моєму, два роки тому. Та його чомусь зараз витягли на світло», — сказав Глазьєв.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-08-2013 9:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100