27.04.2024 05:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Несвобода від «Свободи»

 

 

 

Львів, серед іншого вирізняється тим, що тут найбільша серед обласних центрів України кількість книгарень та газетних яток – і у середмісті, і у спальних районах. Галицька столиця місто читаюче.

Попит на друковане слово визначає пропозицію. Ринкову. Мережа поширення преси у Львові розгалуженіша за Донецьку, чи Одеську, та й Харківську. Вона зберігалася завдяки мудрій політиці місцевої влади, яка створювала для цього розумні економічні умови – газетні ятки, що поширюють популярну газету «Експрес» та інші видання, отримували необхідні погодження для розміщення без зайвої тяганини та користувалися іншими законними преференціями.

Проте варто було газеті «Експрес» почати дослідження джерел фінансування правлячої у Галичині партії «Свобода», як ситуація для мережі розповсюдження цього видання змінилася. Розгляд питання про встановлення кількох додаткових кіосків у міській раді Львова, де «Свобода» має більшість, різко загальмувався. На адресу редакції газети лунають закиди у необ'єктивності та заангажованості. Солідарність з такою позицією «Свободи» висловили і лідери двох інших опозиційних парламентських партій – «Батьківщини» та «УДАРу».

Ірраціонально це. Журналісти є не більше заангажованими та продажним, ніж політики. Найголовнішим критерієм сумління тих, та інших є інтуїція читача – виборця. Об'єктивно, симпатії широкого громадянського загалу, надто у Галичині, на боці опозиційних видань і опозиційних політиків. Їхні публічні чвари на шкоду обом. Проте, «Свобода» у Галичині є владою, тому «наїжджати» на популярне видання, яке до того ж забезпечує поширення й інших україномовних часописів є помилкою з електоральної точки зору. Не підтримають таких дій виборці.

ВО «Свобода», вперше увійшовши до парламенту продемонструвало висхідну динаміку громадження політичного капіталу. Ну, й навіщо так нездарно його тринькати у своєму «фортечному» регіоні? Хіба мало інших точок для прикладення політичних зусиль?

 

Костянтин Матвієнко, політичний експерт

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-11-2013 10:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100