24.04.2024 01:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан Фюле розповів, що Азаров та Янукович не просили $ 20 мільярдів

Україна і Євросоюз не вели переговорів щодо «компенсаційного пакету», через який, начебто, український уряд призупинив підписання асоціації.

Про це розповів українським журналістам єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле в ході телемосту.

За його словами з Києва не надходили прохання щодо компенсації в разі підписання Угоди про асоціацію.

Фюле заявив, що Україна не просила і про послаблення торгового режиму щодо підприємств, які можуть постраждати від торгової блокади Росії.

«Наскільки я пам'ятаю, від України було тільки два запити. Перший стосується одного виробника специфічної стали, де вже діють антидемпінгові заходи з боку ЄС. Був також запит щодо виробника продовольчої групи, який зіткнувся з претензіями Росії з приводу безпеки продукції (ймовірно, мова йде про компанії Roshen. – ред.)», — розповів він.

Фюле також виключив можливість того, щоб такі переговори щодо «компенсаційного пакету» проходили без його участі.

«Це входить в сферу моєї відповідальності», — запевнив він.

Окремо він обурився тим, що з'являються різні суми, в які Україні, начебто, обійдеться реалізація Угоди про асоціацію.

«В останні дні та години я чув різні суми, наприклад про те, що Україна потребує суми близько $ 20 мільярдів, щоб адаптуватися до євростандартів. Це нонсенс! Я не визнаю такі цифри і не розумію, звідки вони взялися!»— заявил Фюле.

Як відомо у 21 листопада 2013 року віце-прем'єр Юрій Бойко заявив, що Київ і Брюссель не змогли узгодити компенсаційний пакет, який допоміг би Україні почати імплементацію Угоду про асоціацію.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-11-2013 12:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100