19.03.2024 13:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Вашингтоні, Нью-Йорку і Чикаго демонстрації на підтримку #Євромайдан в Україні. 6 фото. Відео

 

 

У Нью-Йорку студентські організації при СУСТа та Товариство української студіюючої молоді ім. М. Міхновського разом з Українським конгресовим комітетом Америки зібрали декілька тисяч українців. Проте, цього разу, гасла були зовсім інші: «Революція...»

Наприкінці мітингу до громади вийшов Юрій Сергеєв, постійний представник України при ООН, і заявив про свою підтримку.

Такого варварського нападу на мирну демонстрацію в Києві прощати не можна, вважають у діаспорі і діляться своїми почуттями після побаченого ними «кривавого майдану»:

Чиказькі українці вразили своїм єднанням – лише за один день на акцію вдалося закликати до тисячі людей. Такої активності українців місто не знало з часів Помаранчевої революції. Були присутні представники усіх хвиль еміграції та багато молоді. За активної підтримки волонтерів віче скликав Український конгресовий комітет Америки, відділ Іллінойс.

До зібраних звернувся представник Українського конгресового комітету Америки Олесь Стрільчук.

Мітигувальники висловили свою підтримку українцям в Україні, засудили брутальний напад на київський Євромайдан та закликали уряд США невідкладно запровадити економічні санкції та візові обмеження проти Януковича та його уряду.

Після виголошення промов під стінами Генерального консульства України в Чикаго, голова УККА передав вимоги протесту працівникам консульства, після чого мітингувальники пройшлись головними вулицями мегаполіса, скандуючи гасла.

Варто відмітити, що американська поліція, на відміну від української, сприяла проведенню мітингу і супроводжувала колону під час ходи містом, перекриваючи для цього рух автотранспорту.

Завершили акцію молитвою за Україну.

 

 

 

 

 

 

Наталія Фігель, Медіа-портал VIDIA, фото Myroslava Gongadze

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-12-2013 17:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100