19.03.2024 06:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На #Євромайдан у жилетах з написами “Народний депутат України” та “Преса” ходять самозванці. 2 фото

 

 

Останнім часом на Євромайдані журналістами ІА “Поряд з вами” були помічені люди, які носять жовті жилети “Народний народ України” та помаранчеві “ПРЕСА” не маючи відповідного статусу журналіста.

На Євромайдані напрацювалися певні позначки, серед яких особливо яскравими є лимонного кольору жилетка народного депутата та жовтогаряча – журналістська.  Ці жилети мають на спині написи “Народний депутат України” та “ПРЕСА” відповідно і використовуються журналістами та народними депутатами для позначення своєї професійної належності і статусу під час акцій.

Є відео, на яких люди, вдягнені у вищевказані (як помаранчеві, так і жовті) жилети, беруть участь в активних діях на території Євромайдану, тобто, є звичайними активістами, а не журналістами чи депутатами, якими вони себе видають.

Поява цих жилетів не може не насторожувати – бо їхнє використання активістами може дати підстави силовикам не звертати увагу на гарантовану законом професійну недоторканність працівників ЗМІ, а також звинуватити журналістів у порушенні норм професійної етики.

А народних депутатів садисти з Беркуту просто “не помічатимуть” серед активістів у схожих жилетах та з задоволенням лупцюватимуть, позбавивши парламентарів можливості захищати людей.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-01-2014 13:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100