30.04.2024 21:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Узурпатор Турчинов кришує Януковича-молодшого, Іванющенка, Клюєва та інших одіозних регіоналів. Документ

26 лютого 2014 року журналіст Української правди Сергій Лещенко отримав від Верховної Ради чергову відмову в наданні декларацій про доходи народних депутатів.

Про це журналіст написав у своєму блозі:

«Єдина відмінність полягала в тому, що раніше таку заборону виписував Янукович та його команда.

Зараз при владі в парламенті Олександр Турчинов, але в листах-відмовах нічого не змінилося.

Мій останній запит до Верховної Ради був поданий 23 лютого, наступного дня після обрання Турчинова спікером парламенту. Я просив надати декларації за 2011—2012 роки десяти найодіозніших регіоналів, на кшталт Іванющенка, Пшонки-молодшого, Януковича-молодшого, Клюєва-молодшого тощо, а також члена «Батьківщини» Дубового.

І от мною отримано відмову, підписану 26 лютого, коли Турчинов уже був повновласним керівником парламенту.

Додам також, що запит і негативна відповідь були написані ще до подій в Криму, тому цей аргумент в якості пояснення відмови не працює.

Оприлюднення декларацій про доходи депутатів – це найперша вимога до прозорості політиків.

Усі роки правління Януковича нам не надавали ці декларації, прикриваючись якимись міфічними нормами про «захист персональних даних».

Персональні дані в деклараціях – це не їхні хвороби або таємниці усиновлення. Це лише адреси реєстрації депутатів та їхні ідентифікаційні номери! Через що «секретять» весь документ.

За великим рахунком, як показав досвід останніх місяців, розкриття місця проживання нардепів та візити до їхніх маєтків розгніваних громадян працює набагато краще, ніж будь-яка антикорупційна програма на тисячу сторінок.

Зрештою, місце проживання депутатів та їхні коди можа просто замалювати в документах, натомість не утаємничуючи сам фінансовий звіт народного слуги.

Не говорячи про те, закон «Про доступ до публічної інформації» забороняє відносити до інформації з обмеженим доступом ці декларації.

 

 

Все це ігнорувалося за часів Януковича. І тепер проігноровано Турчиновим.

Я залишаю певний шанс, що мені не надали декларацію за «непорозумінням», тому ставлю в заголовку цього тексту знак запитання, а паралельно надсилаю повторний запит до апарату Верховної Ради.

Якщо після цього розголосу я вдруге отримаю відмову, можна вважати, що в частині прозорості нова влада нічим не відрізняється від старої.

Це – вже третій сигнал про «дивну» поведінку нової влади. Першим стало таємне включення депутата від партії «Родіна» Ігоря Маркова до списку осіб, яким повернули депутатські повноваження – при тому, що його прізвище не було зачитано з трибуни.

Другий «дивний» сигнал – це раптове зникнення прізвища Андрія Клюєва зі списку колишніх керівників України, який парламент спрямував до трибуналу в Гаазі, а також надання Клюєву вже новою владою міліцейської охорони «Титан».

І от тепер – відмова надати декларації.

Хочеться одразу попередити нових керівників держави – Яценюка, Турчинова, усіх міністрів та депутатів, які представляють колишню опозицію або перебігли на їх бік, побачивши трупи на вулицях Києва.

У вас не буде «медового місяця» з громадянським суспільством або журналістами. Вам не буде жодних поступок. Закликаю всіх, хто стикатиметься з новою владою, інформувати журналістів про всі їхні порушення, а також час від часу навідуватися до їх маєтків з мирними патрульними вилазками.

Особисто я буду контролювати вас з ще більшим завзяттям, ніж регіоналів. Бо ви прийшли до влади після масової різанини в Києві, а тому має нести потрійну відповідальність за свою діяльність. І потрійне покарання за можливі злочини», — пише Сергій Лещенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-02-2014 8:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100