19.04.2024 15:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ватажок бандугрупування у Слов'янську Ігор Стрєлков зізнався, що його бойовики воювали в Чечні та Середній Азії

 

 

 

Ватажок бандугрупування у Слов'янську, громадянин Росії, офіцер спецназу ГРУ РФ Ігор Стрєлков зізнався, що бойовики, якими він керує, мають військове минуле.

«Велика частина загону дійсно має бойовий досвід. Багато, зараз вже громадяни України, які воювали в лавах російських збройних сил — Чечня, Середня Азія. Є такі, хто воював у Іраку та Югославії у складі українських збройних сил. Є навіть такі, хто встиг побувати в Сирії», — розповів путінський бандит в інтерв'ю Комсомольской правде в Украине.

Крім того, Стрєлков заявив, що загін, з яким він прийшов у Слов'янськ, формувався на території Криму, а озброїлися вони нібито вже, коли розграбували управління внутрішніх справ у Слов'янську.

"Нами було роззброєно кілька підрозділів 25-ї аеромобільної бригади, підрозділ прикордонної служби України. Всього взяли близько 150 «стоволів» автоматичної зброї, кілька гранатометів. Плюс шість бойових машин десанту. Один самохідний міномет «Нона», — заявив путінський бойовик.

Відповідаючи на питання про захоплених в полон спостерігачів ОБСЄ, Стрєлков назвав їх розвідниками і заявив, що переговори про їхнє звільнення буде вести «тільки з представниками Російської Федерації».

Нагадаємо, що 25 квітня 2014 року на в'їзді в Слов'янськ бойовики захопили автобус зі спостерігачами ОБСЄ і відконвоювали його в місто. Інспекційна група працювала в Україні згідно з рішенням ОБСЄ за Віденським документом-2011 про заходи зміцнення довіри та безпеки. До складу групи з восьми чоловік увійшли чотири представники ФРН і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії.

 

 

 

 

Служба безпеки Україна встановила справжнє ім'я офіцера Головного розвідувального управління Росії, який діяв в Україні під іменем Ігоря Стрєлкова.

Про це розповіла речник СБУ Марина Остапенко на брифінгу журналістам.

За її словами, справжнє ім'я Стрєлкова — Ігор Всеволодович Гіркин. Він громадянин РФ, полковник. Народився 17 грудня 1970 року. Номер паспорта громадянина РФ: №4506460961, зареєстрований у Москві за адресою Шенкурський проїзд 8Б, кв. 136.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-04-2014 12:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100