19.04.2024 00:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутат-вбивця з БЮТ Віктор Лозинський, достроково вийшов із тюрми

Колишній депутат Ради від БЮТ Віктор Лозинський, засуджений за вбивство, достроково вийшов із в'язниці за станом здоров'я.

Про це повідомили в Державній пенітенціарній службі, пишуть"Українські новини".

«Дійсно, сьогодні Лозинський був звільнений», — повідомили у службі.

Водночас голова Пенітенціарної служби Сергій Старенький заперечує, що його відомство сприяло звільненню засудженого.

«Щодо звільнення цього засудженого повідомляю, що в основу рішення суду лягли висновки докторів та експертів, яких залучив до справи суддя», — написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Висновки медкомісії Пенітенціарної служби, які надавалися суду раніше, не містили в собі даних, які давали б можливість суду звільнити засудженого від відбування покарання», — додав він.

Старенький зазначив, що здоров'я Лозинського оцінювали лікарі, які не мають жодного відношення до Пенітенціарної службі.

Крім того, за його словами, сторону держобвинувачення в суді підтримав прокурор.

Як відомо, Пенітенціарна служба в серпні 2013 року спростувала інформацію про переведення Лозинського, засудженого за вбивство, на дільницю соціальної реабілітації із загальної камери в Бориспільській виправній колонії № 119 (Київська область).

У березні Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському, який раніше був засуджений до 14 років позбавлення волі за вбивство мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті зустрічі на території мисливських угідь з Лозинським, а також колишніми тоді прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-06-2014 19:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100