18.04.2024 12:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддя Сергій Вознюк, який випустив депутата-вбивцю Лозинського, раніше фальшував справу автомайданівців

 

 

Суддею, який звільнив Віктора Лозинського, виявився Сергій Вознюк, який раніше розглядав справу В'ячеслава Чорновола і забирав права у автомайданівців.

Така інформація міститься у Єдиному реєстрі судових рішень.

Лозинський був позбавлений волі 20 квітня 2011 року строком на 15 за вбивство. А Вознюк прийняв рішення про звільнення Лозинського у зв’язку зі станом його здоров'я.

Раніше Вознюк позбавив прав учасника Автомайдану Олексія Ткачука строком на 6 місяців за сфальшованим рапортом і протоколом, який складали на всіх автомайданівці, що їздили у межигір’я 29 грудня 2013 року. Ткачук вже зазначив, що суддю Вознюка «готують до люстрації».

Крім того, саме Вознюк вів справу В'ячеслава Чорновола і закрив її, бо вважав, що Чорновіл загинув не в наслідок замовного політичного вбивства, а через звичайне ДТП. Проти такого рішення виступають родичі Чорновола.

Як відомо, Пенітенціарна служба в серпні 2013 року спростувала інформацію про переведення Лозинського, засудженого за вбивство, на дільницю соціальної реабілітації із загальної камери в Бориспільській виправній колонії № 119 (Київська область).

У березні Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському, який раніше був засуджений до 14 років позбавлення волі за вбивство мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті розтрілу на території мисливських угідь Лозинським, а також колишніми тоді прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

На момент вчинення злочину Лозинський був у складі БЮТ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-06-2014 14:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100