29.03.2024 07:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Порошенко грає у небезпечну гру, відтягуючи ратифікацію угоди з ЄС — Віктор Таран

 

 

Директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран прогнозує, що ратифікація Угоди про асоціацію України з ЄС відбудеться не раніше осені.

«Судячи з того, що президент не подає до парламенту закон про ратифікацію, і його заявам, цього найближчим часом не станеться. Найймовірніше ратифікація Угоди з ЄС перенесеться на осінь», — сказав експерт у коментарі Gazeta.ua.

Це, на думку Тарана, пов'язано з тиском на президента України Росії та її європейських союзників.

«Зараз з угодою про асоціацію починаються якісь незрозумілі ігри. На сьогоднішній день є факти , які свідчать про тиск на Порошенка з боку Росії та її європейських союзників — Німеччини та Франції. Вони вимагають, щоб Порошенко як можна довше затягував із ратифікацією угоди з ЄС. Адже Росія боїться, що кордони Євросоюзу наблизяться до території Російської Федерації. А це, в перспективі, кордони НАТО. Відповідно Росія через своїх зовнішніх союзників намагається тиснути на Порошенка. Це стосується не тільки угоди про асоціацію, а й щодо призупинення антитерористичної операції на Донбасі», — пояснив експерт.

Він зауважив, що Україна піддається цьому тиску, бо залежить від кредитів ЄБРР, МВФ та реверсу європейського газу.

«Це небезпечна гра. Якщо Порошенко й надалі піддаватиметься цьому тиску, то він повинен згадати, що Євромайдан розпочався з того, що Азаров та Янукович не захотіли підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом», — нагадав Таран.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-07-2014 21:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100