20.04.2024 14:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генерал-губернатор Кіхтенко анонсував здачу рашистам аеропорту у Донецьку

Новопризначений голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко заявив, що українська влада підписала нову угоду про припинення вогню з бойовиками. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам.

«За наявною у мене інформацією, в п'ятницю увечері дійсно була підписана угода про припинення вогню. Від військового керівництва підписав заступник начальника Генштабу генерал Думанський. Від «ДНР» — Захарченко. Воно сьогодні дотримується», — сказав Кіхтенко.

Він також допустив обмін територіями з бойовиками.

«Дійсно є спірні райони по лінії, що встановлена у результаті мінських угод. Є території, які знаходяться під контролем «ДНР». Тому якщо постане питання обміну цих населених пунктів на (донецький — ред.) аеропорт, то рішення прийматиметься на високому рівні», — заявив голова ОДА.

За його словами, за утримання аеропорту доводиться платити високу ціну.

«Адже, з одного боку, аеропорт Донецька став символом героїзму наших солдатів. Але, з іншого боку, це щоденний обстріл, убиті і поранені українські солдати. Більше того, аеропорт, як інфраструктурний і стратегічний об'єкт, знищений. І тут потрібні правильні, обгрунтовані, своєчасні рішення», — відзначив Кіхтенко.

Як відомо, президент Петро Порошенко призначив Кіхтенка головою Донецької ОДА 10 жовтня. Наступного дня Кіхтенко заявив, що він готовий до «конструктивних» перемовин з представниками «ДНР».

12 жовтня 2014 року глава Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко потрапив під обстріл в Дебальцевому.

Про це Кіхтенко повідомив в в ефірі «Подробиць» на Інтері.

«Я півдня провів у Дебальцевому — це найгарячіша точка конфлікту і на собі переконався, як виконуються умови припинення вогню. Ми 1,5 години перебували під обстрілами мінометів», — розповів губернатор.

Кіхтенко зазначив, що незважаючи на припинення вогню, не всі банди терористів реагують на заклик до миру.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-10-2014 9:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100