19.04.2024 22:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Наступ російских окупантів до 9 травня неминучий, — доповідь американського генерала Веслі Кларка

 

Наступ російських сил у східній Україні можливий після Великодня, але до 9 травня, повідомляє sprotiv.org.

Про це сказав американський генерал, колишній командувач силами НАТО в Європі Веслі Кларк у своєму виступі на Atlantic Council.

«Схоже, що відновлення більш широкого конфлікту неминуче, і я сподіваюся, що США вжиють всіх потрібних засобів, щоб цьому запобігти», — зазначив він.

На його думку мінські домовленості працюють слабо, бо важке озброєння відведено, але приховано поблизу кордону, а Росія досі продовжує надавати допомогу сепаратистам.

За словами генерала, аналіз різних факторів дозволяє припустити, що «нового наступу російських сил слід чекати після великодніх свят, але до 9 травня».

«Може бути, якщо союзники вирішать не бойкотувати урочистості, які мають для президента Путіна вирішальне значення, він почекає», — сказав Кларк.

На його думку, потрібно вже зараз надіслати Україні зброю, щоб вона була готова на момент наступу.

«Це не буде провокацією, але матиме ефект стабілізації, і ми повинні зробити це зараз», — наголосив генерал.

Водночас він попередив – було б помилкою вважати, що апетити Путіна обмежаться лише Україною і заявив про можливість нападу на країни Балтії і Польщу.

Генерал порівняв війну в Україні з війною на Балканах у 1990-х.

«Маємо в Україні ту ж схему дій, що і на Балканах. І навіть більше – можна згадати захоплення Польщі у 1939 році за пактом Молотова-Ріббентропа. Дії Росії в Криму і на Донбасі нагадують дії Радянського союзу, коли він зайняв східну Польщу», — вважає Веслі Кларк.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-03-2015 12:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100