29.03.2024 10:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонал Олександр Єфремов з під домашнього арешту може втекти до Росії

Печерський райсуд Києва продовжив на два місяці домашній арешт екс-керівника фракції партії регіонів 60-річного Олександра Єфремова, повідомляє sprotiv.org.

Таким чином задовольнив клопотання Генпрокуратури.

Нині Єфремов перебуває під домашнім арештом. Носить електронний браслет на нозі. Звинувачують у зловживанні владою, службовому підробленні та розпалюванні міжнаціонального конфлікту. Заарештували 14 лютого 2015 року. Три дні провів у СІЗО. Вийшов на свободу під 3,6 млн грн застави. Її заплатив колишній однопартієць Борис Колесніков.

Розгляд справ Єфремова може затягнутися на роки, вважає політолог Андрій Золотарьов:

— Порошенко зараз не може визначитися: стати головним олігархом у країні чи бути одним із них. Перший шлях пройшов Віктор Янукович, другий — Леонід Кучма. В обох випадках неможливо уникнути олігархічної змови. Цей договорняк робить неможливим проведення справедливого суду. На відміну від Європи, у нас закулісні домовленості вищі за букву закону. Система залишилася такою, як раніше. Тому Єфремов буде довго відбиватися від українського правосуддя. Поки що перебуватиме в Києві. У разі зміни домовленостей може втекти, як і решта колишніх колег. Скоріше за все, обере Росію. Сьогодні це найбільш безпечне місце для тих, хто працював у вертикалі Януковича. Але ця справа може стати ще однією причиною посилення конфлікту між суспільством і владою. Люди не зрозуміють: чому щодо привілейованої касти немає правосуддя, а щодо звичайних громадян є.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-05-2015 20:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100