28.03.2024 15:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мобілізація по-тернопільськи як політична помста. Подробиці

Серед прізвищ людей, котрих Кременецько-Шумський військовий комісаріат розшукує для уточнення військово-облікових даних, особливий резонанс на Кременеччині викликали прізвища голови райради Андрія Смаглюка та міського голови Кременеця Романа Ванжули. Списки з прізвищами розшукуваних потрапили на шпальти преси, повідомляє sprotiv.org.

Роман Ванжула, вважає, що у такий спосіб військовики продовжують практику вибіркової мобілізації. Від котрої, як він зазначає, – не переховується.

Для порівняння голову Кременецької РДА Сергія Сімчука, який також призовного віку, у військоматі через ЗМІ не шукають.

Пояснення цього факту слід шукати, не стільки в коментарях військовиків, чи призовників, як у термінах місцевих виборів, котрі відбудуться восени.

І, тому, з точки зору політичних конкурентів, набагато дешевше провести своїх людей у владу і самим посісти посади, не проводячи передвиборчі перегони за класичним сценарієм, а просто “зіпхавши” опонента військомату. Дешево і просто. Навіть, без гречки можна обійтись.

Знаючі у Кременці люди розповідають, що інтерес до мера та голови райради виник неспроста. У 2015 році майданівець Ванжула переміг на виборах теперішнього голову адміністрації порошенківця Сімчука. Натомість голова райради належить до партії “Свобода”, яка різко критикує діяльність нового голови районної адміністрації.

Тобто усунути зараз Р. Ванжулу намагаються, аби розчистити дорогу іншоим кандидатам.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-07-2015 17:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100