25.04.2024 15:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В уповноваженого з прав людини заявили про жорстоке поводження з мобілізованими

Представники секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини заявили, що в навчальному військовому полігоні на території Переяслав-Хмельницького району Київської області порушуються права мобілізованих військовослужбовців, повідомляє sprotiv.org.

Як розповіли у прес-службі Уповноваженого ВР України з прав людини, такого висновку представники омбудсмена дійшли під час відвідин полігону 17 вересня 2015 року.

Наприклад, під час огляду приміщення колишньої гауптвахти (зі слів командира військової частини, вона не використовується) співробітники секретаріату Уповноваженого побачили очевидні ознаки недавнього перебування людей у її камерах (свіжі газети, недопалки, пляшка з питною водою тощо).

Подібні ознаки були виявлені й у металевому контейнері, що знаходиться на території наметового табору на території полігону. За непідтвердженими даними, він міг використовуватися для «перевиховання» бійців, які занадто схильні до вживання алкогольних напоїв.

До того ж у спальних приміщеннях на кожного військовослужбовця припадає удвічі менше корисної житлової площі, ніж це передбачено мінімальними стандартами (2 кв м замість 4 кв м). Крім того, більшість військовослужбовців не забезпечені рушниками та не мають постільної білизни.

«За результатами візиту керівнику відповідного відомства буде направлено акт реагування Уповноваженого з прав людини із зазначенням цих та інших порушень прав військовослужбовців», — зазначили у прес-службі омбудсмена.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-09-2015 15:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100