28.03.2024 22:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Для імпічменту президента Порошенко є всі формальні підстави, — Ігор Луценко

«В обов’язках Президента було вчинити так, щоб прострочений ще 1 червня 2014 року склад ЦВК було замінено на новий. Але Порошенко до сих пір не вніс подання до Ради. Цим, по суті, прямо відмовляється виконувати свої обов’язки як посадової особи... Для імпічменту Порошенка зараз є усі формальні підстави», — написав на своїй сторінці в фейсбуці народний депутат Ігор Луценко, повідомляє sprotiv.org.

«От ми зараз усією країною виявили, наскільки жахливо себе поводить ЦВК і як багато у складі цієї доленосної інстанції є нехороших людей. Про палац Охендовського ми чули, але тепер наглядно бачимо, в чому суть життєвого успіху Охендовського, за що Охендовському дають гроші на палаци і нагороди.

Постає тут питання – а хто, власне, відповідає за цей весь розгул нечистої сили, в котрий перетворили місцеві вибори-2015?

Читаємо Конституцію. Стаття 85, пункт 21 передбачає, що склад Центральної виборчої комісії призначає Верховна рада за поданням Президента.

За поданням Президента, повторю я.

Коли мало бути подання?

Читаємо поставу Верховної ради http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/1121-16 про призначення тих людей, котрі зараз видають себе за ЦВК.

Вона датована 1 червня 2007. Закон України «Про Центральну виборчу комісію» (Стаття 6, пункт 8), каже, що строк повноважень члена Комісії — 7 років.

Отож, в обов’язках Президента було вчинити так, щоб прострочений ще 1 червня 2014 року склад ЦВК було замінено на новий.

Власне, у цьому був величезний запит суспільства, після тотально сфальшованих виборів 2012 року.

Але Порошенко до сих пір не вніс подання до Ради. Цим, по суті, прямо відмовляється виконувати свої обов’язки як посадової особи, з дуже тяжкими і очевидними усім наслідками у вигляді викривлення волевиявлення під час виборів.

Для імпічменту Порошенка зараз є усі формальні підстави», — написав Ігор Луценко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-10-2015 9:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100