29.03.2024 11:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У МОЗ закупили медпрепаратів по-новому на 9 млн грн дорожче, зате у «своїх»

Міністерство охорони здоров’я України 3 листопада 2015 року за результатами тендеру уклало угоди на постачання фактору згортання крові VIII на 136,27 млн грн.

Про це йдеться у «Віснику державних закупівель», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Замовлено фактор у двох дозування – по 500 одиниці вартістю 6,19 грн. і по 1000 одиниць по 6,23 грн.

Підряди отримали ТОВ «Фармацевтичний завод «Біофарма» екс-міністра інфраструктури Костянтина Єфименка (108,70 млн грн.) і ТОВ «Лінк-медитал» Миколи і Олексія Бари шевських з «бакмедівської» групи (27,57 млн грн.).

На тендер також подавало заявку ТОВ «Бадм-Б». Один з найбільших фармдистрибуторів України пропонував препарати на 9 млн грн. або 8% дешевше. Однак ця заявка була відхилена через претензії до банківської гарантії.

Після акцепту пропозицій конкурентів «Бадм-Б» 2 листопада подав скаргу в АМКУ. Однак до скарги була прикладена квитанція про оплату 5 тис грн. за подання скарги по абсолютно іншому тендеру в червні.

4 листопада «Бадм-Б» подав скаргу вже з правильною квитанцією, однак АМКУ відмовився її розглядати, бо 3 листопада МОЗ встиг підписати угоди по раніше винесеним акцептам. Закупівля проходила за скороченою процедурою.

В останній рік правління Віктора Януковича компанія «Бадм» не брала участі в тендерах МОЗу, де тоді норма відкатів становила 40%. Також тоді були повідомлення, що власники хочуть продати фірму через тиск, який чинило на дистриб’ютора угрупування Олександра Януковича.

У 2014 році компанія також фактично не перемагала у тендерах міністерства. МОЗ тоді також через формальні претензії відхиляв дешеві пропозиції «Бадм».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-12-2015 13:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100