24.04.2024 05:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Проти мафіозі Фірташа відкрито 3 кримінальних провадження

 

Правоохоронці України спільно зі співробітниками ФБР США розслідують одразу декілька кримінальних справ проти одного з найбагатших олігархів України Дмитра Фірташа.

Про це інформує Національне бюро розслідувань України.

Перша справа стосується холдингової компанії «Ostchem», власником якої є пан Фірташ. Її діяльність нанесла державі збитків на 5,742 мільярда гривень.

Друге провадження відкрито відносно колишніх керівників НАК «Нафтогаз України», посадових осіб Кабіміну і компанії «РосУкрЕнерго АГ» Фірташа, які підозрюються у змові та нанесенні Україні збитків через списання з державної компанії на користь «РосУкрЕнерго АГ» 11 мільярдів метрів кубічних газу, а також 1,1 мільярда метрів кубічних у вигляді штрафних санкцій.

Ще одну справу про неповернення кредиту банку «Надра» розслідує Національна поліція.

Нацбанк надав фінустанові позику в сумі 5 мільярдів гривень для її рефінансування під особисту гарантію Фірташа. Як повідомляє Арсен Аваков, Фірташ не використав ці гроші для стабілізації ситуації всередині банку, а вивів їх на пов’язані з ним компанії.

В підсумку «Надра банк» було визнано неплатоспроможним, а десятки тисяч українців втратили свої накопичення.

До слова, станом на 2013 рік мафіозі Дмитро Фірташ займав четверте місце в списку найбагатших людей України. Його статки оцінюються в 3,327 мільярда доларів.

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-12-2015 21:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100