29.03.2024 04:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Олег Мужчиль: Якщо загинеш на шляху до своєї мети, честь не постраждає

З смутком дізнався, що позавчора вночі загинув друг «Лісник».

Ми з Олегом (Сергієм Аміровим) познайомилися на одному суспільному заході і зійшлись на тематиці Далекого Сходу. Він захоплювався буддизмом, я цікавився сінтоїзмом. Почали спілкуватися. З’явилися інші спільні теми, але разом з тим і деякі світоглядні протиріччя. Розсварилися десь у середині 2000-х років. Привід був незначний, але мабуть у кожному зіграло его, і наші стежки розійшлись.

Мирний буддист якимсь чином уживався в ньому з ультра-радикалом. В такі хвилини мені здавалося що він насправді сповідує іслам і є шахідом. А це ще було мирне життя.

В останні місяці, я як і багато інших розумів, що вибрана Лісником дорога не має вороття. Але позаяк його позиція заслуговуває на повагу принаймні у своїй послідовності. Олег завжди був тим, про кого кажуть: «Я бы с ним в разведку пошёл».

Кожен, хто читав сторінку Лісника у ФБ, міг помітити його зневіру у всьому, але разом з тим і рішучість іти до кінця. В чомусь це був шлях самурая. Ще з тих часів він сповідував сутру: «Якщо загинеш на шляху до своєї мети, честь не постраждає».

Ця танка складена на Його честь:

Хто з побратимів
Вбрання темнолілове*
Наважиться на людях одягти
Й зірве траву печалі*
Коли іх брат загине у бою?

1* Кімано темнолілового кольору одягали в Японії друзі загиблого, під час трауру за ним;
2* Трава печалі (япон. «сінобу-гуса») — різновид японської папороті

Йдеться в першу чергу про провідника ПС та деяких інших відомих націоналістів та радикалыв. Шкода, що Ярош навіть не висловив співчуття, с приводу загибелі свого побратима, в той час як щодо загиблого сбушника зробив це. Якби керівник ПС не ставився до загиблого, його висловлювань і дій, але безглуздо заперечувати, що Лісник був справжнім героєм і патріотом України.

P.S. В Японії є старовинна легенда в якій лісоруб (не лісник), так захопився грою в ГО що за цей час згнило топорище його сокири. Така собі алюзія на тих хто «подовгу чистить зброю». Звісно в цьому прикладі мова йде виключно про легенду і ніщо інше, оскільки нова революція повністю знищить державу Україну.

P.P.S. А про Шкіряка всі і так все знають

P.P.P.S Малюнок музиканта і художника Юрія Журавля

 

Sergiy Sulima, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-12-2015 14:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100