19.03.2024 12:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Коханку Лісника (Олега Мужчиля) росіянку Анастасію Леонову СБУ звинувачує в тероризмі. Розслідування. 4 фото

Росіянка Анастасія Леонова майже місяць перебуває в СІЗО у Києві, як вважають її рідні, друзі та вона сама – незаконно.

Затримана пише розпачливі листи, в яких стверджує, що відстоює проукраїнські позиції, за що її переслідують вдома.

 

 

В той же час, Служба безпеки України звинувачує росіянку у тероризмі. Ситуація набула широкого розголосу у мережі Фейсбук: адвокат заявляє про процесуальні порушення, блогери проводять власні дослідження і очікують на офіційні висновки слідства, а російські тролі радіють арешту «сексінструктора» і пишуть саркастичні пасквілі про «Вино, секс, «Азов» и Киевское СИЗО».

Російський активіст Євген Левкович 7 січня 2015 року повідомив про утримання Анастасії Леонової, називаючи це «жахливою помилкою». Він написав, що знає Анастасію особисто і разом вони брали участь в «антипутінських мітингах» у Москві.

«Настя стояла з нами на Манежній площі, брала участь у всіх протестних антипутінський мітингах у Москві, в тому числі на підтримку України і Майдану. Потім вона, зі зрозумілих причин, виїхала з Росії, була санінструктором в батальйоні «Азов», надавала першу медичну допомогу в бойових умовах. Потім переїхала до Києва», – повідомив у Фейсбуці Євген Левкович.

«Я приїхала в Україну до родичів, рятуючись від переслідування владою Р.Ф. за незгоду з офіційною політикою держави та участі в опозиційних мітингах і протестах. 10 грудня 2015 року я була заарештована і негайно взята під варту за підозрою в створенні терористичної групи і організації терористичних актів, метою яких було заподіяння значної шкоди, загрози життю і здоров’ю людей і залякування населення. У той же самий час були заарештовані якісь особи, мені невідомі, але, за словами слідчої групи, також входили до складу, нібито організованої мною терористичної організації. Під час обшуку за моїм місцем проживання зброї або якихось вибухових речовин виявлено не було, як і матеріалів, придатних для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, і літератури екстремістського напрямку. Божевілля пред’явлених мені звинувачень ставить мене в безвихідь», – йдеться в листі від Анастасії Леонової із СІЗО.

Затримали Анастасію Леонову наступного дня після спецоперації СБУ по вбивству Олега Мужчиля (відомий в соцмережах, як Сергій Аміров із позивним «Лісник» за часів перебування в лавах «Правого сектору»). Під час спецоперації підозрюваний не схотів здатися без бою, смертельно поранив співробітника СБУ і загинув від вогню у відповідь. «Лісника» спецслужби звинувачують в організації російської диверсійної терористичної групи для розхитування ситуації в Україні. Анастасію Леонову підозрюють у причетності до діяльності Амірова, розповів журналістам Радіо Свобода її адвокат Віктор Губський.

Відомо, що Анастасія була закохана у Лісника (Олега Мужчиля). В Інтернеті гуляють скріншоти, з яких видно, що Анастасія слідкувала за дописами Сергія Амірова та постійно лайкала їх.

 

 

 

Максим Музика, активіст, один з лідерів Майдану та доброволець повідомляє, що особисто знайомий із Анастасією і чув про її діяльність як санітарного інструктора в полку «Азов».

Він закликає надати судовому процесу якомога більшого розголосу аби дізнатися правду.

«Якби вона була агентом ФСБ, з першого ж дня був би у неї крутий адвокат та інформаційна кампанія «Свободу Насті». І в той же час я не виключаю, що «все може бути», що «ми скоро почуємо докази». Треба бути прагматиками», – зазначає активіст на своїй сторінці.

 

Катерина Гук, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-01-2016 12:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100