19.03.2024 07:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генштаб #ЗСУ розпочав масштабні збори резервістів

prapor-ZSU1

 

 

У зборах 3-15 вересня та 12-24 вересня 2016 року буде задіяно більше 8000 військовослужбовців оперативного резерву, повідомляє sprotiv.org.

У Збройних силах України розпочались масштабні збори з резервістами.

Про це розповіли у Генеральному штабі ЗСУ у Фейсбуці.

«Протягом вересня 2016 року до них залучать 9 бригад усіх оперативних командувань у 5 областях. Буде задіяно більше 8000 військовослужбовців оперативного резерву, 10% з яких — офіцери. Збори пройдуть в два етапи: перший — 3-15 вересня, другий — 12-24 вересня», — йдеться у повідомленні Генштабу.

Особливістю проведення зборів є залучення близько 1 000 резервістів у кожну бригаду одночасно. Доукомплектування частин і підрозділів відбуватиметься в ППД, а практична частина навчань відбудеться на полігонах та в навчальних центрах після передислокування.

Під час зборів резервістів наказом Генерального штабу заборонено залучати до нарядів, господарчих робіт, стройової підготовки тощо. Час зборів максимально використовуватиметься для підвищення рівня бойової підготовки, злагодженості дій підрозділів і екіпажів.

Завершаться збори проведенням бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, в яких візьмуть участь сформовані із діючих військовослужбовців і резервістів змішані підрозділи.

Головна мета навчань — відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з'єднань силами оперативного резерву у випадку відвертої агресії.

Зараз в Україні близько 85 тисяч резервістів. Це люди, які вже відслужили один рік за мобілізацією, брали участь в АТО, і тепер їх запрошують на військові збори для підтримання рівня фахової підготовки та підвищення бойового вишколу. За попереднім опитуванням серед резервістів, 80% готові будь-якої миті стати на захист Батьківщини та прибути за викликом до військових частин.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-09-2016 20:16 | Кількість переглядів 24 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100