20.04.2024 15:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ОБСЄ засудило напад на «Інтер»

utiski-svoboda-slova1

Представниця з питань свободи ЗМІ Організації з безпеки і співпраці в Європі Дуня Міятович засудила підпал приміщення телеканалу «Інтер».

Про це йдеться в заяві Міятович, опублікованій 5 вересня 2016 року, розповіло «Радіо Свобода», повідомляє sprotiv.org.

«Насилля ніколи неприйнятне у відповідь на незгоду з редакційною політикою, навіть якщо публікації є провокаційними і суперечливими», — наголошується в повідомленні.

При цьому Міятович похвалила українських силовиків за швидку реакцію на напад.

"Я вітаю швидкий початок розслідування з боку влади. Вірю, що буде зроблене все можливе для забезпечення безпечної роботи колективу телеканалу «Інтер», — зазначила вона.

Вона також висловила стурбованість відмовою у в'їзді в Україну кореспонденту «Інтера» Данилу Русакову, а також колишній журналістці Марії Русаковій і менеджеру Ігорю Шувалову з компанії «Національні інформаційні системи», щодо яких в Україні проводиться розслідування.

У неділю на офіс «Національних інформаційних систем», які створюють новини для телеканалу «Інтер», відбувся напад. У результаті в офісі почалася масштабна пожежа, низка людей отримали поранення.

У понеділок, 5 вересня, учасники протестів привезли під офіс «Інтера» шини. Учасники акції звинувачують «Інтер» у роботі на Кремль.

Раніше вдень телеканал повідомляв, що подав у Генпрокуратуру України, МВС, СБУ, Нацполіцію заяву про скоєння злочину у вигляді перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Водночас начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко у понеділок ввечері повідомив в ефірі 112 телеканалу, що телеканал «Інтер» ще не передав в ГУ Нацполіціі України в Києві заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-09-2016 8:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100