19.03.2024 07:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мінські домовленості дають час Україні посилити власну обороноздатність, — політолог

 

Poroshenko-Misk1

 

Переговори в Мінську – це не засіб досягнення миру. Перемовини ведуться заради маневрів, але маневри дозволять зробити Україні кілька важливих речей.

Таку думку висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Коли хтось думає, що Мінські домовленості принесуть мир – це ілюзія. Після того, як був проігнорований Будапештський меморандум, ніхто не вірить ніяким папірцям. Мінські переговори – це засіб, по-перше, тримати фронт із Заходом і говорити про наші спільні дії. Тим самим отримувати допомогу Заходу і продовження санкцій проти Росії. По-друге, це дає Києву час для посилення власної армії, щоб Росія відмовилася від своїх загарбницьких ідей щодо України назавжди,» – зауважив політолог.

Тому, зазначає Сергій Таран, домовленості про розведення Збройних Сил України і бойовиків ОРДЛО на трьох ділянках кордону на сході України потрібно підтримати.

«Захід мислить інакше. Там думають так: поки дипломати говорять, гармати мовчать. Але це теж результат: ефективність бойових дій зменшиться. Сторони розведуть сили. Але все це дає Україні посилити власну обороноздатність», – наголосив він.

Читайте також: Росія відправила бойовикам у «гумконвої» несподівані речі

На думку експерта, розведення військових сил зменшить інтенсивність бойових дій ближче до нового року. Тому що Росія буде робити спроби зменшити проти неї санкції. Але ці домовленості, вважає політолог, – це не стратегічний здобуток.

«Бойові дії можуть стати менш інтенсивними на кілька тижнів чи місяць, але це не призведе до тотального миру. Вивести зараз війська з Донбасу для Путіна – це зазнати нищівної політичної поразки,» – переконаний Сергій Таран.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську підписали рішення про розведення сил і засобів. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілу. З 22 вересня починається відлік 13 днів для розведення сил ЗСУ та ОРДЛО на трьох ділянках кордону, сторони мають щонайменше 7 днів дотримуватись тиші.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-09-2016 17:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100