20.04.2024 13:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан по-новому. Ті, кого били 30 листопада, в суді ночують. Поліція Авакова має намір відкрити кримінальне провадження. 2 фото

Maidan2013-2016-2

У приміщенні Шевченківського суду Києва, де сьогодні проходило засідання у справі екс-"беркутівців", зібралися протестувальники з вимогою створити спеціальний суд у справах Євромайдану. Про це повідомляє sprotiv.org.

Зібралося близько десятка людей. У них є кілька вимог. Вони хочуть зустрітися з президентом України, хочуть, щоб в Україні був створений спеціальний суд щодо Євромайдану, де б розслідували справи активістів Євромайдану справедливо і прозоро.

Maidan2013-2016-1

Вони також хочуть, щоб відсторонили від посади генерального прокурора. Вони принесли продукти харчування і збираються залишатися тут до тих пір, поки їхні умови не будуть виконані.

11 потерпілих на Євромайдані досі знаходяться в одному з судових залів Шевченківського районного суду. У суді зазначають, що така безстрокова акція суттєво заважає нормальній роботі суду.

Поліція Авакова має намір відкрити кримінальне провадження за фактом захоплення будівлі.

«Поліція сюди вже приїжджала і відзначала, що збираються відкривати кримінальне провадження за те, що нібито захопили будівлю. Самі представники суду ситуацію не коментують. Активісти перебувають тут з 10:00, оскільки засідання перенесли. З чотирьох екс- „беркутівців“ з'явилися тільки двоє. Їхній адвокат сказав, що двоє з них захворіли, однак медичної довідки не надав. Поки що ситуація спокійна. Сьогодні відбулося засідання, але тривало 15-20 хвилин», — розповіли в суді.

Нагадаємо, що 30 жовтня виповнюється 4-та річниця «побиття студентів» на Євромайдані, після якого протести набули масовий характер. У ніч на 30 листопада 2013 року близько 04:10 «Беркут» силою розігнав на Майдані Незалежності студентів-протестувальників, які стояли там на підтримку євроінтеграційного курсу держави. Тоді четверо людей отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості, ще 38 – легкі тілесні ушкодження.

Це ніякий ні Шатун, це ні агенти Кремля, ні піар чи політична акція. Це громадянська позиція, право на яку вони виборили разом з іншими українцями, як і право її заявити в такий спосіб.

Приходьте, підтримуйте.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-11-2016 23:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100