29.03.2024 01:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Отримані докази причетності Росії до вибухів у Європі

Фігуранти справи про вибухи в Гетеборзі (Швеція), за версією слідства, проходили воєнізовану підготовку в Росії. Про це розповів прокурор Матс Юнгквіст, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За його словами, підозрювані у віці 20, 23 і 50 років підтримували контакт зі скандинавською радикальною націонал-соціалістичною організацією «Північний рух опору». Крім того, двоє підозрюваних з трьох пройшли навчання в таборі ультранаціоналістичного «Російського (рос. – «русского») імперського руху» (РІД) під Санкт-Петербургом.

Ці обвинувачені пройшли інтенсивний курс підготовки, який за часом зайняв «від декількох днів до тижня», пояснив прокурор. Підйом здійснювався о 07:00 ранку, відбій — о 22:00 вечора. Табір розташовувався на території ряду занедбаних будівель неподалік від північної столиці РФ. Слідство має в своєму розпорядженні фотографії, на яких чоловіки у військовій формі тримають в руках автомати Калашникова.

Як нагадує газета Dagens Nyheter, засновник РІД Станіслав Воробйов, зокрема, особисто відвідував Швецію. Російська організація також перераховувала кошти Північному руху опору.

Крім того, до воєнізованих тренінгів підсудних мав відношення центр тактичної та вогневої підготовки «Партизан», який має тісний зв'язок із РІД і проводить «навчання цивільного населення особистого виживання в умовах воєн», відзначає газета.

Видання Göteborgs-Posten, в свою чергу, відзначає, що підозрювані повернулися до Швеції в серпні 2016 року і два місяці по тому розпочали закладання бомб в Гетеборзі. Двом пред'явлено звинувачення в спробі вбивства або нападу за обтяжуючих обставин. Крім того, всім трьом інкримінують створення загрози суспільній безпеці.

Перший із серії вибухів прогримів 11 листопада 2016 року в будівлі форуму, де збиралися члени шведської лівої організації. За щасливим збігом обставин ніхто не постраждав. 5 січня 2017 року вибуховий пристрій здетонував в центрі для біженців на заході Гетеборгу, серйозні поранення ніг отримав один з його співробітників. Третя бомба була виявлена 25 січня цього року на території кемпінгу на околиці міста, де в цей період були розміщені здобувачі притулку. Вона не була приведена в дію через помилки при складанні пристрою.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-06-2017 19:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100