29.03.2024 17:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Львові підпалили приміщення 2 російських банків. Колаборанти з МВС Авакова відкрили кримінальні справи проти патріотів

У Львові невідомі минулої ночі вкинули пляшки із запалювальною сумішшю у приміщення двох  банків, які мають російський капітал, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як розповіли у прес-службі обласного управління Нацполіції, у Галицький відділ поліції минулої ночі надійшло повідомлення про те, що у центрі міста виникло займання в приміщенні однієї із банківських установ на площі Ринок.

 "Правоохоронці встановили, що невідомі розбили вікно та кинули пляшку з горючою рідиною у приміщення банківської установи, внаслідок чого сталося займання. Під час пожежі ніхто не постраждав, пошкоджено одне з приміщень та майно банку", — зазначено в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, майже в той самий час у Залізничний відділ поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі розбили вікно та пошкодили фасад однієї з банківських установ на вулиці Низинній.

Працівники поліції на місці події встановили, що невідомі особи кинули пляшку з горючою рідиною у вікно на першому поверсі фінансової установи. Пожежа не спалахнула, однак пошкоджено вікно та фасад приміщення.

Як стало відомоз інших джерел, обидва банки містять російський капітал. Один із них – «БМ Банк», є українською дочірньою структурою російського «Банка Москви». Інший – «ВіЕс Банк» належить російському «Сбєрбанку».

За фактом підпалів колаборантами з МВС Авакова відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

В обох випадках з'ясовуються суми заподіяних збитків. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень. Призначено експертизи.

Журналісти телеканалу ZIK провели експеримент та з’ясували, що такі терористичні сайти, як «Рука помощи Донбассу», «Помощь ополчению Новороссии» та «Помощь народному ополчению» усі рахунки для переказу коштів на підтримку бойовиків відкрили у «Сбербанку России». Відтак відділення банку, які безперешкодно працюють у всіх регіонах країни, збирають кошти для фінансування війни проти України.

За часів президентства колаборанта Порошенка частка російських банків зросла на кілька десятків відсотків.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-06-2017 19:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100