17.04.2024 00:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За останні 3 роки США надали українській армії допомогу на 750 млн дол (20 млрд грн), – посол Марі Йованович

Посол США Марі Йованович вважає навчання українських солдатів найбільш ефективною частиною американської військової допомоги Україні, повідомляє sprotiv.org.

Найбільший ефект дає навчання солдатів ЗСУ, хоча інша військова допомога теж важлива. За словами Йованович, такої думки дотримуються як американські, так і українські генерали.

“Можливо, це не найзахопливіше з того, що ми робимо разом, але, думаю, найефективніше. Адже українські солдати за останні три роки показали не тільки неймовірну хоробрість, але і здатність вчитися та адаптуватися до нових, інших технік на полі бою. І це щось дуже значне, особливо якщо врахувати, з чого вони починали в 2014 році. Так що програми навчання в Яворові та інших містах в Україні мають величезну важливість”, – пояснила посол.

Відповідаючи на питання щодо перегляду параметрів продукції військової техніки, яку поставляють Україні, дипломат зазначила, що “коли українські військові приходять до нас із питаннями щодо техніки, ми завжди їх уважно вислуховуємо і розглядаємо можливі варіанти”. Одним із прикладів таких поставок вона назвала надання ЗСУ радарів та окулярів нічного бачення.

Як повідомила Йованович, за останні три роки США надали Україні допомогу у формі навчання і техніки на 750 мільйонів доларів (20 млрд гр).

“США допомагають Україні в її боротьбі на сході країни, а також тут із реформами. Але все залежить від українців. Не можна від нас очікувати всього. Є інші донори, які багато роблять.

Зрештою, це український народ повинен діяти. Тому якщо ви бачите відсутність прогресу в тій чи іншій сфері, я закликаю людей діяти, починати робити щось, тому що від українців залежить створення майбутньої України”, – сказала дипломат. Вона зазначила, що США готові надавати підтримку Україні в проведенні змін у країні.

“Ми хочемо допомогти, ми хочемо надавати підтримку. Мені здається, американці вже 25 років дуже щедрі, а останні три роки особливо. Але в підсумку питання в тому, чого хочуть українці і як вони будуть іти вперед”, – заявила Йованович.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-10-2017 19:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100