19.03.2024 10:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ми скочуємося в російську реальність, – Лещенко про поліцейський погром у клубі JugendHub

 

Останні події у Києві – погром у клубі JugendHub та дії силовиків під Верховною Радою – свідчать, що «Беркут» нікуди не зник.

Таку думку у Facebook висловив народний депутат Сергій Лещенко, повідомляє sprotiv.org.

Він зазначив, що в останні кілька тижнів особисто переконався у живучості «Беркуту», коли стикався з «відмороженими» під час акцій під Радою. Зокрема, нардеп пригадав, що силовики, наплювавши на закон і Конституцію, блокували людей, намети, пластикові меблі, колонки і підсилювачі, а також відсипалися в знятих з чергування «Пріус», які Японія подарувала Україні для патрулювання вулиць.

Тепер це ж «беркутське» нутро вирвалося назовні при погромі в JugendHub. Точно так же, наплювавши на базові права, гарантовані Конституцією, били, викрадали особисті речі і вивозили людей в невідомому напрямку, – додав нардеп.

При цьому Лещенко зазначив, що ефективність таких рейдів для боротьби з обігом наркотиків – окреме питання. Зокрема, за інформацією Євгенії Закревської, в зібраному МВС «врожаї» фігурує п'ять пакетиків з, імовірно, марихуаною, що є не кримінальною, а адміністративною відповідальністю.

Але, так чи інакше, їм ніщо не заважало проводити слідчі дії, не принижуючи при цьому людську гідність. Це був непропорційни прояв насильства щодо відвідувачів, які в основній масі були звичайні студенти. А мажори тусуються в зовсім інших клубах, де облави ніхто не влаштовує – може, тому що там можна нарватися на оточення міністрів і прокурорів, а також їх дітей-виробників рюкзаків для потреб МВС? – додав народний обранець.

Лещенко також пригадав, що нещодавно генеральний прокурор Юрій Луценко підписував наказ, нібито забороняє маски-шоу і обшуки без адвокатів. Він додав, що тепер Луценко тепер має розслідувати цей погром, адже тільки Генпрокуратура має право залучати до відповідальності силовиків.

"А поки ми, самі того не помічаючи, скочуємося в російську реальність – розправа над політичними опонентами, обшуки у родичів, корупційна залученість президента і його оточення, бандитські методи переодягненого «ОМОНу», – зазначив Лещенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-10-2017 23:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100