29.03.2024 03:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зеленский пропонує на посаду очільника Донецької ОДА Павла Кириленка, брат якого воює за росію проти України. 2 фото. Розслідування

У головного претендента на посаду голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка журналісти виявили молодшого брата, який воює в рядах бойовиків російської терористичної організації «ДНР».

У Павла і Євгена Кириленків збігаються прізвище, по батькові, а також реєстрація в одній і тій же квартирі в місті Макіївка Донецької області. Різниця у віці між ймовірними братами становить два роки, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У базі даних «Миротворець» зазначається, що бойовик з бандформування «Оплот» Євген Кириленко станом на серпень 2016 року був рядовим "5-ої окремої мотострілкової бригади «ДНР».

Обидва брати до війни з Росією на Донбасі працювали в українських силових органах, однак Євген перейшов на сторону росіян.

Павло Кириленко народився Донбасі. Наказом генерального прокурора України від 22 вересня 2017 він був призначений військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.

Мешкав в орендованій квартирі, а потім отримав службове помешкання у Львові.

Як припускають деякі користувачі соцмереж, можливо кандидатура Павло Кириленко підібрана на головування в ОДА з «політтехнологічним» розрахунком. Мовляв, аби показати «братовбивчу» війну й нібито суто внутрішньоукраїнський характер бойових дій на Донбасі, а також підготувати громадську думку до примирення з «братами» по «той бік лінії зіткнення».

Довідка

Кандидатура Павла Кириленка є серед тих майбутніх керівників областей, які президент Зеленський вніс на затвердження урядом і які вже успішно пройшли цю процедуру.

Вісім поданих офісом глави держави кандидатів 26 червня 2019 року отримали схвалення Кабміном, але не одноголосне.

Віце-прем'єр-міністри В'ячеслав Кириленко та Павло Розенко голосували проти всіх кандидатур.

В'ячеслав Кириленко розкритикував той факт, що ухвалення кандидатур на посади голів ОДА відбувалося в закритому режимі, а Розенко заявив, що голосував проти навіть не кандидатур, а проти непрозорої процедури висунення кандидатів.

Тепер має бути указ президента щодо призначення Кириленка, але оскільки такого документу ще немає Донецьку ОДА продовжує очолювати генерал запасу СБУ Олександр Куць. На офіційному сайті ДонОДА він значиться керівником області, від його імені там опубліковано й останні офіційні заяви та звернення, зокрема, привітання мешканців області з Днем Конституції України.

Інна Нефьодова, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-07-2019 11:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100