28.03.2024 15:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Шойгу і Бортніков особисто керували окупацією українського Донбасу, — запис розмов ватажків терористів. Аудіо

Об’єднана слідча група (JIT) оприлюднила новий запис, зроблений на початку липня 2014 року, в якому неідентифікований не місцевий бойовик, розмовляє з бойовиком, який називає себе «комендантом Макіївки», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

 

У розмові невідома особа повідомляє «коменданту Макіївки», що на окуповану територію прибувають люди із повноваженнями від Шойгу (міністра оборони Росії Сергія Шойгу – ред.) і всі місцеві польові командири будуть замінені людьми з Москви.

«Польових командирів зараз всіх пустять під ніж, бо вони вже зарвались, грабують, ґвалтують, вбивають, грають в політику», — каже бойовик.

Він додає співрозмовнику:"знаєш краще за мене", на що той відповів: «знаю».

«Ми тут чисто воюємо, у мене взагалі наказ у внутрішні розбори не втручатися», — заявив не місцевий бойовик.

Він пояснив «коменданту», що той має виконувати накази «верховного головнокомандувача» Олександра Бородая, який тоді називав себе «прем’єр-міністром ДНР», а також «міністра оборони» Ігоря Стрєлкова. Обидва є громадянами Росії.

Не місцевий бойовик заявив, що відбувається перехід під єдине командування з метою ведення «великої війни».

 

Запис свідчить, що вплив РФ поширювався на військові питання та званої «ДНР», а на початку липня 2014 року перед збиттям літака загони бойовиків були підпорядковані безпосередньо російським військовим.

Парламент Нідерландів проголосував за розслідування «ролі України» в катастрофі MH17. Зокрема, депутати підтримали пропозицію додаткового розслідування причин, через які Україна не закрила повітряний простір над Донбасом під час бойових дій 2014 року.

За словами голови МЗС Стефана Блока, таке розслідування — непросте завдання, тому що потребує співпраці Росії. «Йдеться також про їхній повітряний простір», — сказав він.

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського «Боїнга» розпочнеться у березні 2020 року.

Попередні результати розслідування катастрофи слідчі JIT представили у травні минулого року. Слідство встановило, що літак MH17 збили над Донбасом з «Бука» російської бригади з Курська.

Об'єднана слідча група (JIT) раніше назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це — Сергій Дубинський (позивний «Хмурий»), Ігор Гіркін (позивний «Стрелок»), Олег Пулатов (позивний «Гюрза»), Леонід Харченко (позивний «Кріт»).

Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам — Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-11-2019 19:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100