19.03.2024 06:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мафіозі Бахматюку і його спільнику Мальцеву офіційно оголосили підозри

Національне антикорупційне бюро повідомило власнику VAB Банку Олегу Бахматюку та ексголові правління фінустанови Денису Мальцеву про підозру у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Нацбанком.

Про це йдеться на сайті НАБУ, повідомляє БанкІск.

Підозру оголосили 13 листопада 2019 року.

Оскільки місцезнаходження Бахматюка і Мальцева наразі не встановлено, письмові повідомлення про підозру надіслані поштою житлово-експлуатаційній організації за місцем реєстрації підозрюваних.

Таким чином, коло підозрюваних у заволодінні кредитом НБУ зросло до 10: восьми особам, серед яких чинні та колишні посадовці НБУ, VAB Банку та низка приватних компаній, афілійованих із власниками «ВіЕйБі Банку» про підозру повідомлено 11-12 листопада.

11-12 листопада 2019 року детективи Національного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили 8 особам про підозру у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Серед підозрюваних – Олександр Писарук, який у 2014—2015 роках працював першим заступником голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої і відповідав за банківський нагляд, а зараз є головою правління Райффайзен Банку Аваль.

Обвинувачення клопотатиме про арешт Писарука з альтернативою внесення 30 млн грн застави.

Серед інших підозрюваних:

ексдиректор Генерального департаменту банківського нагляду;
колишній в.о. начальника управління НБУ по м. Києву та Київській обл.;
ексголова спостережної ради ПАТ «ВіЕйБі Банк»;
ексзаступник голови правління ПАТ «ВіЕйБі Банк»;
три посадові особи приватних компаній, пов’язаних з бенефіціарними власниками ПАТ «ВіЕйБі Банк»;

У жовтні 2014 року Нацбанк виділив «ВіЕйБі Банку» стабілізаційний кредит на суму 1,2 млрд грн. ВіЕйБі належав власнику аграрного холдингу «Укрлендфармінг» Олегу Бахматюку.

В листопаді 2014 року НБУ визнав банк неплатоспроможним і ввів тимчасову адміністрацію. Рішення про ліквідацію фінустанови ухвалене в березні 2015 року.
НАБУ почало розслідувати справу Бахматюка в жовтні 2016 року.

Коли слідчі вийшли на фінішну пряму, генпрокурор Юрій Луценко вирішив віддати справу в поліцію.

Сто томів кримінальної справи щодо зловживань у «ВіЕйБі банку» зберігалися поліцією у підвалі стороннього підприємства і були затоплені.

12 листопада власник аграрного холдингу «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк заявив, що планує повернутися в Україну і пропонує поетапно погасити 8 мільярдів гривень боргів належним йому і виведених з ринку банків VAB Банк і «Фінансова ініціатива» і внести 500 мільйонів гривень гарантійного внеску.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-11-2019 19:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100