8.05.2024 14:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Бородянський заявив про плани тоталітарного режиму Зеленського регулювати контент у блогосфері

Міністерство культури, молоді та спорту України має намір регулювати контент у блогосфері, повідомляє 40ka.info.

Про це розповів в інтерв’ю виданню ZN.UA міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Він уточнив, що мова йде про регулювання не самої блогосфери, а контенту, який розміщується блогерами.

“Ми і не регулюємо блогосфери, ми регулюємо контент. І якщо хтось порушує українське законодавство за допомогою якогось контенту, наприклад, закликає до ворожнечі, то і понесе за це відповідальність. Блогер і раніше відповідав, згідно з чинним законодавством. Зараз ми хочемо сказати, що контент підпадає під регуляцію. І це нормально. Є величезна кількість людей, які споживають контент блогерів. Ми починаємо з розміру аудиторії”, – зазначив Бородянський.

“Зараз безліч інформації. І будь-яке суспільство має для себе дати відповідь: які правила встановлені щодо інформації в моєму просторі, як я захищаю своїх громадян від того, що інформація помилкова, тобто є дезінформацією, і т.п.”, – додав Бородянський.

Також політик відповів на питання про те, чому в Україні приймають багато законів і заходи, яких немає в Європі. За його словами, це пов'язано з тим, що наша країна знаходиться в стані війни. Це стосується і норм про дезінформацію, які будуть діяти до тих пір, поки українська територія буде залишатися окупованою.

Президент Володимир Зеленський доручив Уряду розробити законопроєкт “щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення про вимоги та стандарти новин”. При цьому Володимир Бородянський запевнив, що влада не має намірів “регулювати стандарти новин” для ЗМІ.

Раніше міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський виступив за введення в Україні відповідальності (в тому числі кримінальної) для журналістів за поширення недостовірної або маніпулятивною інформації.

Народний депутат від “Слуги народу”, глава комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко анонсував розгляд у Верховній Раді нового “закону про медіа”.

Депутатка «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що в Україні «пора приглушити свободу слова».

Прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що в його оточенні розглядають питання про заборону Фейсбуку в Україні.

Про це вона розповіла в ефірі програми «Vласть vs Vлащенко».

"Насправді, президент знає більше, ніж будь-хто, президент, по-перше, читає все сам. Є люди, які кажуть: «Так треба взагалі заборонити цей Facebook, інтернет, щоб він не читав».

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-11-2019 18:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100