19.03.2024 12:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Режим путінського посіпаки Зеленського незаконно обмежує виїзд громадян України в Європу

 

У посольстві Британії знову кажуть, що Україна обмежує виїзд своїх громадян за кордон, повідомляє 40ka.info.

Як пише «Європейська правда», про це свідчить повідомлення посольства Британії в Україні щодо можливості скористатися спеціальним рейсом компанії SkyUp з Києва до Лондона.

«Звертаємо Вашу увагу, що українська влада проінформувала нас про те, що лише громадяни України з дозволом на постійне проживання в іноземних країнах зможуть виїхати з території України», — йдеться у повідомленні.

Зазначений спецрейс SkyUp анонсований на 3 червня і має вилетіти з Києва о 13:30.

Ті, хто захоче скористатися ним, все ще не повинні будуть проходити обов'язкову 14-денну самоізоляцію, оскільки ця норма набуде чинності з 8 червня.

Також у посольстві повідомляють, що британський візовий центр у Києві відкриється для відвідувачів з 1 червня.

Нагадаємо, посольство Британії вже оголошувало про такі обмеження на початку травня.

Спершу у посольстві заявляли, що для виїзду необхідний окремий дозвіл від МЗС. Після медійного розголосу, британська дипмісія оновила своє повідомлення. В оновленій версії фрази про необхідність дозволу немає, але йдеться про те, що статус громадян як тих, що мають дозвіл на проживання у ВБ, має бути підтверджений.

Нагадаємо, після скандалу з блокуванням чартерів із заробітчанами, протягом травня відбулася низка спеціальних рейсів, які доставляли українських сезонних працівників за кордон, один з останніх - до Варшави.

Уряд Дениса Шмигаля раніше намагався отримати право на запровадження повної заборони на виїзд, однак його ініціатива зустріла критику експертної спільноти як неконституційна та сумнівна за користю

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-05-2020 21:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100