20.04.2024 11:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гладчук пропонує кілька варіантів стратегії деблокади Маріуполя

Викладу своє бачення стратегії деблокади Маріуполя, про необхідність якої всі говорять, а реЗЕдент нічого не робить та пилить відосіки.
Важливо зробити все можливе, щоб врятувати героїв захисників Маріуполя, поранених, цивільних та дітей.
Відпочатку зазначу, що оборона Маріуполя стала світовим символом. Маріуполь у свідомості українця — це фортеця. Як Запорізська січ у козацькі часи. Як ДАП на початку війни з росією.
Запропонував би нашим військовим з різних можливих напрямків деблокади вести як це зветься розвідку боєм. З використанням дронів для виявлення ворога та мобільних підрозділів артилерії. І бити де слабша оборона. Це усучаснена стратегія деблокади з Другої світової.
Є інший варіант. Згідно нього я б доручив генералу Забродському розробити та провести операцію по розблокуванню Маріуполя за допомогою 2-3 мобільних танкових груп, які будуть прориватися до Маріуполя з кількох напрямків.
Влітку 2014 року 95-та бригада під командуванням Забродського здійснила рейд в тил супротивника. За два тижні, виконуючи бойові задачі, бригада Забродського пройшла 470 км від Слов'янська до Маріуполя, потім вздовж російсько-українського кордону, і через Луганськ повернулася до Слов'янська. На думку американського експерта Філіпа Карбера (англ. Phillip A. Karber) це був найдовший рейд збройного формування у новітній історії.
Треба для деблокади Маріуполя задіяти мобільні танкові групи, які мають дуже потужне протиповітряне прикриття. І не обов'язково йти найкоротшим маршрутом.

Друзі, напишіть, які у вас є пропозиції стратегії деблокади Маріуполя?

 

Vadym Gladchuk, facebook

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-04-2022 16:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100