27.04.2024 11:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чому Байрактари та «Точка-У» активно не використовуються ZE-командувачем для деблокади Маріуполя?

Я впевнений, що здача Маріуполя була запрограмована результатами преЗЕдентських виборів ще у 2019 році. А російська спецоперація почалася не 24 лютого 2022 року, а зі «Сватів», Голобородька та Кварталу-95.
Побачив сьогодні відео як українські Байрактари добре знищують російські кораблі та техніку біля острова Зміїний.
І одразу подумав, чому верховний головнокомандувач Зеленський не застосовує Байрактари та ракетні комплекси Точка-У для деблокади Маріуполя та звільнення оборонців «Азовсталі»?
Вікіпедія пише, що дальність управління Байрактаром 150 км, оновлена версія — до 300 км.
За різними даними відстань від лінії фронту до Маріуполя складає на різних ділянках від 66 до 120 кілометрів.
Модернізований ракетний комплекс отримав найменування 9К79-1 «Точка-У» (позначення НАТО — Scarab B) і почав надходити у війська 1989 року. «Точка-У» мала збільшену до 120 км дальність. За даними Вікіпедії в Україні комплекси «Точка-У» перебувають на озброєнні 19-ї ракетної бригади, яка складається з чотирьох бойових та одного навчального дивізіонів, що були розгорнуті з початком російської агресії проти України. До цього на озброєнні бригади перебувало 12 комплексів у складі 3-х дивізіонів.

Чому Байрактари та «Точка-У» активно не використовуються для деблокади Маріуполя, а Ze влада не дає проводити мітинги родичам захисників Азовсталі?

Вадим Гладчук, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-05-2022 13:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100