24.04.2024 18:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Білорусь та росія продовжують перекидати самохідну артилерію та бронетехніку до Бреста, готуючись атакувати Україну на Волині. 2 відео

 

Картопляний фюрер Лука у другій половині червня піде в атаку на Волині.

З росії до Білорусі 2 червня 2022 року на війну з Україною під пісню «Прощание славянки» відправили ешелон з гаубицями 2СЗМ «Акація», повідомляє sprotiv.org.

Самохідка 2С3М «Акація» озброєна 152-міліметровою гарматою та призначена для контрбатарейної боротьби, знищення бронетехніки, придушення тилів та руйнування оборонних споруд та комунікацій супротивника. За різними даними, у білоруській армії вже є понад сотня «акацій», а на Донбасі російським окупантам часто не вистачає артилерії.

 

 

1 червня, в Гродненському районі Білорусі, на залізничних станціях «Коробчиці» та «Свислоч» йшла техніка.

Про це розповів «Білоруський Гаюн».

Серед техніки, яку перекидає Білорусь: 37 одиниць БМП, 5 ЗРК 9К33М3 «Оса», 2 Уралу, БРДМ-2, БТС-4, 2 одиниці основ для ЗРК «Оса» під тентом.

Вся техніка належить Білорусі, на багатьох машинах можна помітити розпізнавальний знак — червоний квадрат.

Вранці цей ешелон виїхав із Гродно. Він вже був помічений у Барановичах, а згодом в Івацевичському районі та у напрямку на Брест.

 

 

Зазначається, що більшість цієї техніки стояла в Хойниках від 7 травня, занурена на ешелон. За нашою журналістів, раніше її використали для зміцнення кордону з Україною на Гомельщині.

Інша ж менша частина також використовувалася для посилення кордону з Польщею, а тепер її перевозять у напрямку Бреста.

На підприємстві «Уралтрансмаш» (Уральський завод транспортного машинобудування. — Ред), яке 2 червня відправило до Білорусі ешелон самохідних гаубиць 2С3М «Акація», кажуть, що в техніці удосконалено засоби зв'язку, підвищено скорострільність та збільшено боєкомплект, а також проведено роботи з повного імпортозаміщення.

Нагадаємо, у Білорусі оголосили про «мобілізаційні» навчання поряд з Україною.

«Мобілізаційні» навчання стартують 22 червня і триватимуть до 1 липня.

Про це розповів журналістам військовий комісар Гомельської області Андрій Кривоносов, повідомляло провладне білоруське агентство БЕЛТА.

«Навчаннями» російські медіа називали і скупчення військ росії та Білорусі біля кордонів України до 24 лютого 2022 року.

Редактор sprotiv.org Вадим Гладчук написав у своєму фейсбуці про необхідність підготовки до атаки: «У Волинській, Львівській та Закарпатській областях необхідно невідкладно до 22 червня 2022 року привести кількість особового складу підрозділів територіальної оборони у відповідність до чисельності збройних сил Республіки Білорусь. Посилити оборону пунктів пропуску на державному кордоні з Заходом та облаштувати блокпости та укріплення біля мостів та аеродромів. Провести мінування кордону з Республікою Білорусь».

Читайте також:

Гладчук заявляє, що російські генерали планують танковий удар на Волині, щоб відрізати Україну від західного кордону. Відео

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-06-2022 17:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100