27.04.2024 07:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Лукашенко погрожує Заходу літаками з ядерною зброєю

 

Диктатор Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруські літаки Су вже переобладнали для того, щоб вони могли нести ядерну зброю, і додав, що вже визначені цілі на випадок провокації Заходу проти Білорусі, — повідомляє sprotiv.org.

«Ми колись із Путіним у Пітері заявили, що переобладнаємо й білоруські літаки Су для того, щоб вони могли нести ядерну зброю. Ви що, думаєте, ми язиком ляпаємо? Все готове!», — цитує бульбофюрера Беларускі Гаюн в Telegram.

За його словами, зараз Захід у рамках операції «Атлантична рішучість» продовжує вивантажувати військову техніку США, після чого гелікоптери та обладнання перекинуть у тому числі і до країн Східної Європи.

Самопроголошений президент Білорусі додав, що якщо не влада в Європі, то військові «прекрасно розуміють: загострювати відносини з Білоруссю не можна, тому що це загострення відносин і з Союзною державою з ядерною зброєю».

За інформацією «Беларуского Гаюна», може йтися про переобладнання під несення ядерної зброї штурмовиків Су-25, які базуються в Ліді.

«Беларускі Гаюн» зауважив, що спочатку Белта, цитуючи Лукашенка, писала про готовність нести ядерну зброю бомбардувальниками Су-24. Але потім виправила текст і залишила просто «літаки Су».

За даними «Беларуского Гаюна», Су-24 зняті з озброєння Білорусі 12 років тому.

25 червня президент Росії Володимир Путін заявив, що найближчим часом передасть Білорусі комплекси «Іскандер М», які можуть застосовувати балістичні та крилаті ракети. Путін наголосив, що ці ракети можуть мати ядерні боєголовки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-08-2022 18:49 | Кількість переглядів 22575 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100