18.04.2024 21:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Обстріл росіян по Чаплиному: серед загиблих були діти — це військовий злочин. 3 фото

 

Журналіст Associated Press, який побував у Чаплиному після російських ударів, розповів, що не побачив українських військових серед загиблих, повідомляє sprotiv.org.

«У той час, як Росія стверджувала, що вона націлилася на потяг, тому що він перевозив українські війська та техніку, репортер Associated Press на місці заявив, що немає жодних видимих ​​ознак того, що українські військовослужбовці були серед загиблих», пише AP

Проте журналіст наголосив, що серед загиблих побачив дітей.

AP з посиланням на експертів повідомляє, що цей удар може бути визнаний воєнним злочином.

24 серпня 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив, що під час ракетного удару по залізничній станції Чаплине на Дніпропетровщині 25 людей загинули.

 

 

Міноборони РФ набрехало, що 24 серпня в Чаплиному «знищено понад 200 військовослужбовців резерву ЗСУ» та 10 одиниць військової техніки.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук під час брифінгу в п'ятницю повідомив, що обстріл у Чаплиному призвів до пожежі в п'яти вагонах поїзда. Сім'я, включно з 17-річною дочкою, загинула в результаті збиття автомобіля, який їхав з Донецька.

«Людей евакуйовували з Покровська Донецької області, звідти їхав потяг до Львова», – сказав Лукашук.

Заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив у четвер, що 11-річний хлопчик загинув під завалами сусіднього будинку, а 6-річний хлопчик загинув під час пожежі біля вокзалу.

 

 

Заступник начальника Дніпропетровського обласного департаменту охорони здоров'я Тетяна Квітницька повідомила AP, що жертви російського обстрілу отримали поранення голови, переломи кінцівок, опіки та осколкові поранення.

Атака в середу в Чаплиному, невеликому селі на південному сході України, була однією з найбільш смертоносних за кілька місяців на розгалуженій залізничній системі країни. За понад шість місяців після вторгнення Росії в Україну AP і серіал PBS «Лінія фронту» незалежно перевірили понад 40 атак на цивільну інфраструктуру, які можна вважати військовими злочинами. Три з них вразили залізничну інфраструктуру країни, а сім – зупинки місцевих автобусів, убивши понад 100 мирних жителів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-08-2022 11:29 | Кількість переглядів 33237 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100