27.04.2024 10:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як російський шпигун Зеленський помстився Азовцям. Розслідування

 

27 серпня 2019
«Статут зобов'язує віддавати честь іншому військовослужбовцю, але не цивільним особам», -так тоді пояснювали чому командир «Азову» Денис Прокопенко, відомий як друг Редіс, не віддав військове вітання Зеленському.

https://gazeta.ua/articles/donbas/_poyasnili-chomu-komandir-azovu-ne-viddav-vijskove-vitannya-zelenskomu/923307

20 травня 2022
У телеграм-каналі окремого загону спеціального призначення «Азов» оприлюднено звернення від командира полку підполковника Дениса Прокопенка.

Він стверджує, що влада України віддала наказ захисникам Маріуполя припинити оборону міста та зберегти життя бійців.

«86 днів оборони Маріуполя. Вище військове керівництво дало наказ про збереження життя та здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. Попри важкі бої, кругову оборону та відсутність постачання, ми постійно наголошували на трьох найважливіших для нас умовах: цивільні, поранені та загиблі», – сказав Прокопенко.

https://lb.ua/society/2022/05/20/517434_vlada_viddala_nakaz_zahisnikam.html

8 липня 2023
«Азов» не хотів здаватися, але нам давали гарантію, що полон триватиме три-чотири місяці, що спочатку обміняють солдатів, сержантів, а потім офіцерів. Вирішили, що будемо виходити, якщо є такий наказ, якщо домовлялося вище керівництво держави, то, мабуть, варто мати довіру. Довірилися… Жодної домовленості, окрім того що ми вийдемо з «Азовсталі» живі, виконано не було", — розповів «Азовець» Святослав Сірий.

https://www.unian.ua/war/azov-ne-hotiv-zdavatisya-vojin-rozkriv-detali-vihodu-z-otochenoji-azovstali-12321240.html

16 червня 2023
У російському полоні наразі перебуває близько 700 бійців бригади «Азов», розповіла представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» Євгенія Синельник в ефірі Радіо Свобода.

«Хлопці виснажені, хлопці виглядають так, начебто вони з концтабору. Ми бачимо, що в деяких йдуть як рани, які загоїлися. Тобто ми сумніваємося, що там взагалі якась медична допомога і обстеження були», – каже представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» Євгенія Синельник.

https://www.radiosvoboda.org/a/news-azovstal-polon-viyna-viyskovopoloneni-rosiyany/32461884.html

29 Липня 2023
Річниця трагедії в Оленівці: масове вбивство українців і відсутність реакції світу

У ніч на 29 липня 2022 року в колишній Волноваській виправній колонії №120, що розташована на території Оленівської селищної ради (Оленівка, селище в Донецькій області, окуповане з 2014 року) росіяни жорстоко вбили десятки українських військовополонених полку «Азов», що раніше вийшли з оточеної «Азовсталі». Більше 130 отримали поранення.
https://mynizhyn.com/news/ukraina-i-svit/29438-richnicja-tragediyi-v-olenivci-masove-vbivstvo-ukrayinciv-i-vidsutnist-reakciyi-svitu.html

Педагог Наталія Реп’ях розказує, що у дитинстві Володя був дуже мстивий. Мовляв, коли «по відношенню до нього було щось, на його думку несправедливо, то, як ми казали, ну мстя буде страшна».

https://t1.ua/video/25864-nazyvaly-yoho-dyadyushka-skrudzh-uchytelka-rozpovila-pro-yunoho-vovu-zelenskoho-video.html

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-03-2024 9:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100