19.05.2024 00:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Адвоката під час здійснення ним адвокатської діяльності, силою помістили до автобуса та відвезли до ТЦК

Про перешкоджання адвокатській діяльності у звʼязку із здійсненням ним адвокатської діяльності, що, як наслідок, обмежує конституційне право людини на захист та позбавляє адвоката можливості належним чином здійснювати свої професійні обовʼязки, — йдеться у заяві Ради адвокатів Одеської області.

«03.05.2024 року Раді адвокатів Одеської області стало відомо про примусове незаконне затримання адвоката під час здійснення ним адвокатської діяльності.
Як стало відомо, адвокат перебував у м. Рені за дорученням Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де здійснював захист осіб яких було затримано правоохоронними органами напередодні.
Під час обшуку в одному з приміщень, що належить підзахисному, працівниками поліції було повідомлено, що за наказом керівництва адвокат повинен терміново прибути то Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Після відмови адвоката від вчинення вищезазначених вимог без належного повідомлення, протягом 10 хвилин до місця перебування адвоката та його підзахисного, з'явилися озброєнні особи в кількості 10-15 осіб на мікроавтобусі з замаскованими номерами та затримали адвоката, силою помістили до автобуса та відвезли до ТЦК.
‼️Рада адвокатів Одеської області вбачає факт порушення Конституції України та гарантій адвокатської діяльності передбачених Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».
Конституція України проголосила, що найважливішу соціальну функцію адвокатури — забезпечення права на захист від обвинувачення та надання професійної правничої допомоги (правової допомоги).
Працівниками ТЦК та СП здійснено грубе порушення гарантій адвокатської діяльності, передбачених пунктами
1, 6, ч. 1, ч. 3 ст. 23 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»,
а саме:
п. 1 — забороняються будь-які втручання і перешкоди здійсненню адвокатської діяльності;
п. 6 — життя, здоровʼя, честь і гідність адвоката та членів його сімʼї, їх майно перебуває під охороною держави, а посягання на них тягнуть відповідальність,
передбачену законом;
Вказані дії свідчать про перешкоджання адвокатській діяльності у звʼязку із здійсненням ним адвокатської діяльності, що, як наслідок, обмежує конституційне право людини на захист та позбавляє адвоката можливості належним чином здійснювати свої професійні обовʼязки.
За зверненням адвоката до Ради адвокатів Одеської області буде проведено ряд оперативних заходів реагування на порушення прав та гарантій реалізації адвокатської діяльності.

Дякуємо колегам-адвокатам за підтримку, оперативне реагування та небайдужість!».

«Це свавілля! Тільки за радянських часів у чекістів було таке ставлення до адвокатів та прав людини», — про це заявив Вадим Гладчук, коментуючи репресії Ze-влади проти правозахисників.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-05-2024 15:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100