27.07.2024 03:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Закарпатській області прикордонники розстріляли чоловіка, який намагався залишити Україну

 

Війна не дає підстав розстрілювати прикордонникам громадян України. Якщо чоловік перетинав кордон поза зоною пропуску, то прикордонники повинні скласти на нього адмінпротокол за порушення правил перетинання кордону, а не розстрілювати.

У Закарпатській області у лісі прикордонники застрелили чоловіка, який намагався залишити Україну, повідомляє sprotiv.org.

15 травня о 21:00 у лісі неподалік селища Луки Рахівського району прикордонники з метою затримати правопорушника здійснили кілька «попереджувальних пострілів».

Згодом під час огляду місця події чоловіка було знайдено з вогнепальним пораненням голови. Ним виявився мешканець Дніпропетровської області 1983 року народження, – каже джерело.

Війна не дає підстав жодних законних підстав розстрілювати прикордонникам громадян України. Якщо чоловік перетинав кордон поза зоною пропуску, то прикордонники повинні скласти на нього адмінпротокол за порушення правил перетинання кордону, а не розстрілювати, стріляючи в голову.

В Україні немає закону який забороняє перетин кордону.

Стаття 33 Конституції України. «Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.
Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну».
За часів Порошенка було 6 (!) хвиль мобілізації і жоден українець не загинув у Тисі.
Те що зробив Зеленський — це російський концтабір.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-05-2024 14:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100