27.07.2024 05:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В Україні більше немає верховенства права! В Україні більше немає демократії!

 

В Україні більше немає верховенства права!
В Україні більше немає демократії!

Сьогодні 21 травня 2024 року.
День, коли в Україні повалено конституційний лад, а державна влада захоплена маріонеткою путіна — Зеленським.
російське фсб остаточно хакнуло систему державного управління України.

«Мої п’ять років ще не закінчилися, через воєнний стан вони продовжуються», — про це в інтерв’ю Reuters заявив ворог України Зеленський.

Конституція України не передбачає продовження строку повноважень президента України через воєнний стан.

Конституція України не дає права без виборів залишатись Президентом України понад 5 років.
Стаття 103. «Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування СТРОКОМ на П'ЯТЬ років».
https://www.president.gov.ua/ua/documents/constitution/konstituciya-ukrayini-rozdil-v

Є також рішення Конституційного Суду України
1. Положення частин першої, п’ятої статті 103 Конституції України необхідно розуміти так, що Президент України обирається громадянами України на позачергових, як і на чергових, виборах строком на п’ять років.
2. Рішення Конституційного Суду України є обов’язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/v005p710-14?fbclid#Text

Ст. 108, ч. 1. Конституції говорить, що «Президент України виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України».

Термін «новообраний» є зрозумілим? Тобто відбуваються вибори, ЦВК оголошує результати й визначає переможця. Але він не відразу розпочинає виконання президентських повноважень, а тільки після складання присяги українському народові на урочистому засіданні сесії Верховної Ради.

Ст. 104 Конституції: «Новообраний Президент України вступає на пост не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів з моменту складання присяги народові на урочистому засіданні Верховної Ради України».
Так от, протягом оцих конституційних тридцяти днів, перед вступом на посаду новообраного президента, президентські обов’язки продовжує виконувати ще чинний.
Але це зовсім (абсолютно!) не передбачає ситуацію, що вибори не відбуваються у час закінчення конституційного п’ятирічного терміну президентських повноважень і він, старий президент, може керувати державою, скільки йому заманеться.

Це називається самовільним захопленням влади – з усіма правовими наслідками за Кримінальним кодексом України (стаття 109. Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Після 21 травня наша Україна не має діючого президента, а має громадян Кучму, Ющенка, Порошенка та Зеленського, які лише зберігають звання Президента України (ст. 105 Конституції України).

Всі укази, розпорядження, доручення громадянина Зеленського з 21 травня 2024 року є юридично нікчемними та нелегітимними.

Вадим Гладчук, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-05-2024 17:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100