26.04.2024 22:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Красти так мільярд! Укртрансгаз хоче на 13 мільярдів купити газ удвічі дорожче від ціни газу, який Нафтогаз зараз імпортує з Європи

kradizhki-planuvati1

 

ПАТ «Укртрансгаз» перенесло з 12 на 22 квітня 2016 hjre розкриття пропозицій по тендеру на постачання газу для забезпечення виробничо-технологічних потреб на очікувану суму 13,47 млрд гривень.

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Для роботи магістральних газопроводів у 2016 році планується придбати 1,80 млрд кубометрів газу по 7486,8 гривень за тисячу кубометрів. Це становить близько 287 доларів за нинішнім курсом долара, і майже на сотню доларів дорожче від ціни газу, який «Нафтогаз» зараз імпортує з Європи.

Тариф для населення становить 7 188 гривень. Крупним промисловим споживачам «Нафтогаз» за умови передплати постачає газ з урахуванням транспортування трубопроводами по 7 400 гривень.

Це вже друга спроба «Укртрансгазу» законтрактувати технологічний газ цього року.

Перший тендер проводився у лютому. Тоді таку саму кількість газу планували придбати по 7919 гривень за тисячу кубометрів.

На торги тоді подала заявку лише одна компанія — ТОВ "Нафтогазгруп «Деметра»,  яка запропонувала газ по 7 300 гривень за тисячу кубометрів на загальну суму 13,14 млрд гривень.

Тоді це також було дорожче від цін імпортного газу, який наприкінці 2015 року заводили в Україну в середньому по 230 доларів. Через відсутність конкурентної заявки від будь-якої іншої компаній той тендер було відмінено.

Згідно з законом про держзакупівлі, у випадку відміни двох відкритих торгів поспіль через відсутність конкуренції замовнику отримає право укласти угоду з будь-яким обраним на свій розсуд постачальником по переговорній процедурі.

У попередні роки «Укртрансгаз» завжди купував технологічний газу у «Нафтогазу України», який у свою чергу купував його у Росії.

ТОВ "Нафтогруп «Деметра» зі статутним капіталом 1 тиячус гривень прописана у Києві по вул. Стельмаха, 6а, офіс 1. Засновником та директором є киянин Ярослав Вікторович Купрієнко.

На своєму сайті фірма вказує, що входить у якусь групу компаній, яка надає послуги по бурінню, ремонту та інтенсифікації свердловин.

«Протягом двох років підприємство було зосереджено на постачання природного газу великим оптовим трейдерам, таким як: ПАТ „Київгаз“, ПАТ „Тернопільгаз“, ПАТ „Маріупольгаз“, ТОВ „ГазПромСервіс“, ТОВ „Газпромпостач“, ТОВ „Газінвест – Трейдинг“ і іншим», — йдеться на сайті «Деметри».

«Газінвест — Трейдинг» з цього переліку має бенефіціарного власника донеччанина Едуарда Слинько, який раніше очолював фірму МАКО Олександра Януковича.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-04-2016 19:14 | Кількість переглядів 55353 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100