6.05.2024 18:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Результати вуличних виборів мера Києва та Київради на Хрещатику 22 травня

Вибори на Хрещатику через низьку активність виборців тривали 4 години
Вибори на Хрещатику через низьку активність виборців тривали 4 години

22 травня 2008 року у Києві біля станції метро Хрещатик молодіжна київська міська територіальна виборча комісія під патронатом Всеукраїнської молодіжної організації «Молодь – надія України» провели інформаційно-просвітницьку акцію «Вибори на Майдані».

Всього для голосування молодіжний столичний міськвиборчком підготував по 500 бюлетенів.

За словами голови молодіжної КМТВК Валерії Абрамової, до виборчого бюлетеню імпровізованих виборів на Хрещатику біля однойменної станції метро були внесені 10 кандидатів: Віталій Кличко (самовисування), Олександр Турчинов (блок Юлії Тимошенко), Вадим Гладчук (самовисування), Олег Тягнибок (ВО «Свобода»), Віктор Пилипишин (блок Володимира Литвина), Леонід Черновецький (самовисування), Олександр Омельченко (самовисування), Євген Жовтяк (самовисування), Микола Катеренчук (самовисування), Василь Горбаль (Партія регіонів).

Головним критерієм відбору для включення у виборчий бюлетень кандидатів у столичні мери для Молодіжної ЦВК стала їх передвиборча активність та великі інвестиції у власну популяризацію серед виборців.

Опитування електоральних симпатій на Хрещатику тривало понад 4 години.

Загалом у вуличному голосуванні за кандидатів у мери Києва взяли участь 356 виборців.

З них за запропонованих кандидатів на посаду Київського міського голови проголосувало 313 виборців. Не підтримали жодного кандидата 38 киян. Визнано недійсними Молодіжною КМТВК 6 бюлетенів, в тому числі 2 бюлетеня, у яких виборці від руки дописали прізвище нецензурну лайку та прізвище Клейнос.

На фото видно як зліва прибічник регіонів в  одязі партійних кольорів бере бюлетені
На фото видно як зліва прибічник регіонів в одязі партійних кольорів бере бюлетені

Враховуючи, що за кандидата Василя Горбаля кілька разів голосували його підвипивші агітатори, одягненні у майки з символікою Партії регіонів, на пропозицію голови молодіжного міськвиборчкому Валерії Абрамової молодіжна Київська міська територіальна виборча комісія своїм рішенням зняла з реєстрації Василя Горбаля за фальсифікування результатів голосування його прихильниками.

Голоси виборців за кандидатів у мери Києва розподілилися наступним чином:

Перше місце здобув Леонід Черновецький – 31,6%;

друге Віталій Кличко – 30,7 %;

трете Олександр Турчинов – 18,2%;

четверте – Микола Катеренчук – 6,4%;

п’яте – Олег Тягнибок – 5,6%;

шосте місце поділили Вадим Гладчук та Віктор Пилипишин, отримавши по 1,3 %;

сьоме – Олександр Омельченко – 1,0;

восьме – Євген Жовтяк – 0,6%.

За даними голови молодіжного міськиборчкому Валерії Абрамової, у скриньці для голосування було виявлено 353 бюлетеня для виборів Київради за партійними списками на Хрещатику. З них у 40 бюлетенях виборці поставили позначку навпроти слів «не підтримую жодної партії та блоку». 12 бюлетенів молодіжною ЦВК були визнані недійсними, тому що у деяких з них виборці голосували одночасно за дві та більше політичних партій, 1 виборць дописав внесену до бюлетеня партію, також кілька бюлетенів взагалі виявилося без позначок. 147 бюлітенів виборці привласнили з метою поповнення власних колекцій політичної мукулатури.

Загалом за запропоновані молодіжною КМТВК політичні партії блоки загалом проголосував 301 виборець.

Перше місце здобув Блок Леоніда Ченовецького – 31,9 %;

друге місце – Блок Віталія Кличко 25,9%;

третє – БЮТ – 20,3%;

четверте – ВО «Свобода» — 5,3%;

п’яте – Блок НУНС – 4,9%;

шосте місце поділили Блок Володимира Литвина та Партія регіонів України, отримавши по 3,3 % голосів.

Не подолали 3% бар’єр: Громадський актив Києва – 2,7%, СПУ – 1,4%, Блок Михайла Бродського «Кияни» — 0,7% та Блок Олександра Омельченка – 0,3%.

 

ДОВІДКА.

ВМО «Молодь — надія України» регулярно проводить «Вибори на Майдані», починаючи з 1998 року.

«Парламентські вибори на Майдані» біля станції метро Хрещатик. Березень 2002 ріку.

У березні 2002 року за два тижні до дня голосування всі соціологічні фірми та консорціуми оприлюднили результати опитувань громадської думки у яких вони стверджували — до парламенту не потраплять ні СПУ ні БЮТ. В той же час Молодіжна ЦВК під керівництвом Вадима Гладчука не побоялася та не продалася кучмістам і єдина повідомила громадянам правду про справжні політичні симпатії виборців — у Верховній Раді 2002 – 2006 років будуть і СПУ і БЮТ, що обов’язково подолають 4 відсотковий бар’єр.

Коли у 2006 році всі соціологічні контори та фірмочки (у тому числі Соціс та Демініціативи) заявляли про непереможність кандидата від корумпованої влади на посаду Київського міського голови, молодіжний виборчком за результатами 4 етапів попередніх виборів вперто заявляв — Олександр Омельченко більше ніколи не буде мером Києва. Так і сталося.

 

 

Вибори на Майдані у Одесі на Дерибасівській, 2005 рік
Вибори на Майдані у Одесі на Дерибасівській, 2005 рік
Вибори на Майдані у Вінниці, 2005 рік
Вибори на Майдані у Вінниці, 2005 рік

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-05-2008 18:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100