19.04.2024 02:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ренат Кузьмін та приватівські депутати з БЮТу поливають брудом Олександра Шинальського через боротьбу за Вищу раду юстиції?!

Shinalskyi Oleksandr2Заступник генпрокурора Олександр Шинальський звинувачує в «викиді компромату» проти нього заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Про це він заявив газеті «Комерсант-Україна», коментуючи звинувачення депутатів — «приватівців» з БЮТу на свою адресу в шахрайстві, відмиванні грошей, вимаганні й використанні влади для збагачення за допомогою незаконних схем.

За словами Шинальського, саме Кузьмін причетний до його «дискредитації».

«Це пов'язано з тим, що наприкінці грудня буде проходити Всеукраїнська конференція співробітників прокуратури. На ній обиратимуть двох членів Вищої ради юстиції. Ренат Кузьмін виявив бажання повторно стати членом ВРЮ», — повідомив він.

«Коли він дізнався, що асоціація прокурорів підтримає мою кандидатуру на цю посаду, то сказав, що, якщо я не зніму свою кандидатуру, він буде мене знищувати всіма доступними йому можливими засобами – виливати на мене бруд, видумувати якийсь компромат», — заявив Шинальський.

«Кузьмін 6 років був членом ВРЮ і зарекомендував себе лише голослівними звинуваченнями на адресу суддів, адвокатів і прокурорів, які нічим так і не закінчилися. Він розуміє, що шанси повторно стати членом ВРЮ в нього нульові», — сказав він.

«Те, чим він (Кузьмін) займається, дискредитує його як члена ВРЮ, і, я думаю, найближчим часом я й асоціація прокурорів звернемося до ВРЮ для того, щоб вони почали процедуру про дострокове припинення його повноважень», — заявив Шинальський.

Участь нардепів БЮТ у конфлікті він пояснив їхньою зацікавленістю сформувати усередині ВРЮ лояльну більшість, щоб «проводити там свою політику». Один із авторів звинувачувальної статті – Андрій Портнов – нещодавно склав присягу члена ВРЮ.

Інформацію про те, що він володіє нерухомістю в Баден-Бадені, Шинальський коментувати не став: «Давайте я почитаю те, що написано в статті, а потім прокоментую», — сказав заступник генпрокурора, а потім на дзвінки не відповідав.

Раніше редакторка «Української правди» Олена Притула опублікувала замовну статтю депутатів від БЮТ Андрія Портнова, Святослава Олійника, Валерія Писаренка й Володимира Пилипенка, у якій вони звинувачують Олександра Шинальського в шахрайстві, відмиванні грошей та інших незаконних діях під прикриттям ВГО «Українська асоціація прокурорів».

Після цього комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності висунув вимогу перевірити факти корупції в керівництві Генпрокуратури й відсторонити Шинальського від обов'язків на час перевірки як засновника згаданої ВГО.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-12-2009 14:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100