26.04.2024 14:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Юрій Шухевич: «У проукраїнських сил є лише один кандидат, це – Віктор Ющенко»

Shuhevych Urii1Син Головного командира УПА Романа Шухевича Герой України Юрій Шухевич-Березинський – постать поважна і авторитетна, при чому не лише в націоналістичних колах. Голова УНА-УНСО, багаторічний в’язень радянських концтаборів, активний учасник дисидентського руху за часів СРСР і нині, як прийнято казати, готовий „йти в бій” за Україну. Пан Юрій поділився з Українською Інформаційною Службою своїм баченням політичної ситуації напередодні президентських виборів-2010, відповівши на запитання нашого кореспондента.

Пане Юрію, якою, на Вашу думку, є нинішня політична ситуація в Україні і як в цій ситуації варто було б вести себе патріотично налаштованим громадянам?

Ситуація нині в Україні склалася дуже серйозна. Наразі маємо дві політичні сили: одна – антиукраїнська, друга – проукраїнська. Всіх кандидатів, які представляють антиукраїнську силу, я перераховувати не буду. А в проукраїнському таборі є одна особа, яка є наразі втіленням українського ідеалу, що вона й довела на справах. Це – діючий Президент України Віктор Ющенко, саме він є виразником українських інтересів.

Тож коли настане час голосувати, ми маємо чітко для себе визначити: ми за український ідеал, чи за антиукраїнський? Ми маємо в першу чергу саме це враховувати, ставлячи хрестик чи, там, галочку напроти прізвища кандидата в президенти.

Скажіть будь ласка, а як тоді оцінювати кандидатуру Юлії Тимошенко? Адже її багато хто вважає єдино можливим вибором для представників патріотичної громадськості.

Вона є виразником антиукраїнських інтересів. Тимошенко довела це: чи то під час минулорічних подій в Грузії, чи то під час укладання домовленостей з Москвою за газ. Це є людина, яка вже давно домовилася з російським прем'єром Путіним, вона є провідником інтересів Москви в Україні. Всі її розмови про захист українських інтересів є суто передвиборчим піаром. Це все – популізм. Вона говорить, а люди вірять.

До речі, ще один кандидат на посаду Президента України – Олег Тягнибок – не соромиться себе публічно називати єдиним кандидатом від націоналістичних сил...

Йому б краще було подумати от над чим: ну набере він свій мізер голосів – пів відсотка, відсоток, хай навіть 2 відсотки він би набрав... Але в цей же час він відриває ці голоси у Ющенка, чим грає на користь антиукраїнських сил. Цією своєю позицією Тягнибок руйнує нашу єдність.

Наприклад, у 2004 році саме завдяки єдності ми змогли перемогти, так само було і раніше, коли приймався Акт проголошення незалежності... Ми були єдині, з нами, патріотами, мусили рахуватися. А якби ми були розпорошені, нічого б того не було, не було б тих здобутків. А Тягнибок наразі робить все так, аби тої єдності не стало.

А ця єдність нам дуже потрібна і на час виборів. Адже якщо ми всі разом принципово висловимося на підтримку української ідеї, то з нами змушені будуть рахуватися навіть антиукраїнські сили.

 

Розмовляв Сергій Пархоменко, Українська Інформаційна Служба

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-12-2009 14:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100