23.04.2024 23:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кузьмін звинувачує Онопенка в незаконному втручанні в процес призначення суддів

Onopenko Vasyl-BUTВищій раді юстиції пропонується прийняти подання про звільнення Василя Онопенка з посади судді та голови Верховного Суду України.

Про це йдеться у пропозиції члена Вищої ради юстиції, заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Звільнити Онопенка пропонується за порушення ним присяги судді, що відповідно до законодавства тягне за собою припинення повноважень на адміністративній посаді.

Кузьмін нагадав, що 16 травня 2007 року КС визнав неконституційним положення закону про судоустрій України, відповідно до якого голова суду та його заступник призначаються та звільняються президентом. Тоді Верховній Раді рекомендували врегулювати це питання.

«Користуючись тим, що питання призначення суддів на адміністративні посади та звільнення з цих посад законодавчо не врегульовані, голова Верховного Суду Онопенко через Раду суддів незаконно привласнив зазначені повноваження», — заявляє Кузьмін.

31 травня 2007 року Рада суддів ухвалила рішення, яким визначила себе єдиним повноважним суб'єктом здійснення функцій з призначення суддів.

Керуючись цим рішенням, Рада суддів України незаконно призначила, а голова ВСУ Онопенко незаконно вносив кандидатури на адміністративні посади голів судів та їх заступників протягом більше ніж 2,5 років, підкреслює Кузьмін.

За його словами, 22 грудня КС прийняв рішення, яким фактично на офіційному рівні підтвердив незаконність порядку призначення суддів на адміністративні посади, затвердженого рішенням Ради суддів.

«Однак, після прийняття вищевказаного рішення КС голова Верховного Суду Онопенко продовжив незаконне втручання в процес призначення суддів», — наголосив Кузьмін.

«Вищевказані вчинки Онопенка не тільки не сумісні з посадою голови Верховного Суду, але й порочать звання судді і можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості, незалежності», — додає він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-12-2009 20:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100