18.04.2024 21:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кузьмін залишився без американської візи

Американську візу першому заступнику Генпрокурора Ренату Кузьміну скасували, оскільки він намагався взяти свідчення в США по справі про вбивство Євгена Щербаня з туристичною візою.

Формальним приводом для анулювання американської візи Рената Кузьміна стало порушення ним візового режиму та проведення слідчих дій на території США без дозволу відповідних органів.

Генпрокуратура намагається отримати свідчення у справі щербаня у свідків, які перебувають у США.

Офіційно Генпрокуратура досі не отримала дозволу на проведення слідчих дій на території США.

Втім Ренат Кузьмін ще у 2010 їздив у США за свідченнями і отримав попередження.

Цього липня Кузьмін теж вилетів у США. Він та декілька його співробітників перебували у Сан-Франциско та намагалися зв’язатися з та отримати свідчення у колишнього позаштатного радника Павла Лазаренка – Петра Кириченка.

Інші джерела підтверджують, що в цей же час, перебуваючи на території штату Каліфорнія, Кузьмін звертався з запитом про допит самого Павла Лазаренка.

Рішення про скасування візи Ренату Кузьміну було прийнято Вашингтоном ще в середині жовтня. 19 жовтня про це було повідомлено і Рената Кузьміна.

З листа самого Кузьміна зрозуміло, що мова йде про позбавлення «багаторазової п'ятирічної візи». Зазвичай такі візи видаються саме на п’ять років і мають категорію «туристичної візи» B1/B2. Вони видаються особам, які вирушають до США на тимчасове перебування у справах бізнесу, відпочинку, чи на лікування.

Працівники державних органів для виконання службових обов’язків мають отримувати іншу категорію віз – А1.

Для її отримання службові особи, які вирушають до США у відрядження, повинні мати відповідну дипломатичну ноту від Міністерства закордонних справ. При цьому, згідно з правилами, дипломатична нота може бути надіслана лише через уповноваженого кур’єра МЗС.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2012 14:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100